Työelämä: Tornion Prisman työn­te­ki­jät pitivät mi­nuu­tin mit­tai­sen työn­sei­sauk­sen

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa päivän luukku tästä

Tilaajille

Aineen tai­de­mu­seon johtaja Virpi Kan­niai­nen jä­se­nek­si Tai­de­neu­vos­toon: ”Tai­teen pitäisi olla kaik­kien saa­vu­tet­ta­vis­sa”– Tai­de­neu­vos­ton rooli tai­de­po­li­tii­kas­sa jäi pro­fes­so­ri Mauri Ylä-Ko­to­lan mie­les­tä ohuek­si.

Tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen on nimittänyt ministeriön asiantuntijaelimenä toimivan Taideneuvoston jäsenet toimikaudelle 1.9.2022–31.8.2025. Pohjois-Suomesta uudeksi neuvoston jäseneksi valittiin museonjohtaja Virpi Kanniainen Torniosta.

Lapista oli taideneuvoston jäsenenä kuusi vuotta Lapin yliopiston entinen rehtori Mauri Ylä-Kotola.

Taideneuvoston tehtävänä on päättää valtion taidetoimikuntien toimialoista, nimistä ja määristä sekä valmistelevien jaostojen nimeämisestä. Se nimeää valtion ja alueellisten taidetoimikuntien puheenjohtajat ja jäsenet, antaa Taiteen edistämiskeskukselle esityksen taiteen määrärahojen jakaantumisesta, tekee esityksen taiteen akateemikon arvonimestä sekä toimii opetus- ja kulttuuriministeriön asiantuntijaelimenä taidepoliittisissa linjauksissa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.