Kolumni: Ro­va­nie­men kau­pun­gin­hal­li­tuk­sen pitää estää ve­ro­va­ro­jen kaap­paus lait­ta­mal­la kylien säätiö ruotuun

Sää: Lapissa vii­kos­ta on tulossa märkä ja ma­ta­la­pai­nei­nen – "Paras mah­dol­li­suus lumi- ja rän­tä­sa­tee­seen on Kä­si­var­res­sa"

Pääkirjoitus: Ou­to­kum­mun bio­kok­si- ja -me­taa­ni­lai­tos tarjoaa in­ves­toin­ti­mah­dol­li­suuk­sia muil­le­kin yri­tyk­sil­le – te­räs­yh­tiö on saa­vut­ta­mas­sa pääs­tö­ta­voit­teen­sa

Ainakin kym­men­tä ihmistä am­mut­tiin perheen ko­ti­ta­lon ta­ka­pi­hal­la Ka­li­for­nias­sa – Seurue oli ko­koon­tu­nut kat­so­maan jal­ka­pal­loa

Ampujan motiivista ei ole toistaiseksi tietoa. Poliisin mukaan tällä hetkellä mikään ei viittaa siihen, että epäilty tunsi uhrit.

Poliisit tutkivat rikospaikkaa Kalifornian Fresnossa tapahtuneen ampumisen jälkeen.
Poliisit tutkivat rikospaikkaa Kalifornian Fresnossa tapahtuneen ampumisen jälkeen.
Kuva: TOMAS OVALLE

Ainakin kymmentä ihmistä ammuttiin Fresnon kaupungissa Kaliforniassa Yhdysvalloissa sunnuntai-iltana paikallista aikaa, kertoo televisioyhtiö CNN.

Välikohtaus sai alkunsa, kun aseella varustautunut mies saapui kalifornialaisen kodin takapihalle, jonne perhe oli kokoontunut katsomaan jalkapalloa yhdessä ystäviensä kanssa kuuden jälkeen illalla. Aseistettu henkilö aloitti ampumisen ja pakeni sen jälkeen paikalta.

Tiedot uhrien lukumäärästä vaihtelevat. CNN kertoo, että välikohtauksessa kuoli neljä ihmistä. Muutama ihminen kuljetettiin sairaalahoitoon. Fresnon varapoliisipäällikkö Michael Reid kertoi CNN:lle, että neljä uhria olivat 25–30-vuotiaita miehiä.

CNN:n mukaan jalkapallo-ottelua oli seuraamassa noin 35 ihmistä. Tällä hetkellä mikään ei viittaa siihen, että epäilty tunsi uhrit, kertoi varapoliisipäällikkö Reid CNN:lle.

Komisario Bill Dooley Fresnon poliisista sanoi The New York Timesin mukaan, että kyseessä oli joukkoampuminen.

Mediatietojen mukaan yksityisen talon takapihalla tapahtuneessa ampumisessa kuoli ainakin neljä ihmistä ja loukkaantui useita.
Mediatietojen mukaan yksityisen talon takapihalla tapahtuneessa ampumisessa kuoli ainakin neljä ihmistä ja loukkaantui useita.

Tapahtumapaikan naapurustossa asuvat kertoivat The Guardianille kuulleensa useita laukauksia. On epäselvää, onko poliisi pidättänyt ketään tapaukseen liittyen. Myöskään teon motiivista ei ole tietoa.

Reutersin mukaan poliisi kiersi tapauksen jälkeen naapurustossa ja etsi silminnäkijöitä sekä mahdollisia turvakamerakuvia. Poliisi ei ole julkaissut mitään tietoja ampujasta.

Juttua päivitetty 18.11.2019 klo 10.36. Lisätty uusia tietoja.