Äi­din­kie­len ja kir­jal­li­suu­den opet­ta­jat ko­koon­tu­vat Ro­va­nie­mel­lä vii­kon­lop­pu­na – tal­vi­päi­vil­lä kes­ki­ty­tään siihen, kuinka tärkeää on in­hi­mil­li­sen dia­lo­gin mer­ki­tys

Äidinkielen opettain liiton talvipäivät kokoontuu Yhteislyseon lukiolla.
Äidinkielen opettain liiton talvipäivät kokoontuu Yhteislyseon lukiolla.
Kuva: Anssi Jokiranta

Äidinkielen opettajain liiton vuotuiset valtakunnalliset talvipäivät pidetään Rovaniemellä lauantaista sunnuntaihin 18. ja 19. tammikuuta. Talvipäivillä keskitytään yhteiskunnan ja maailman tarinallistamiseen ja siihen, kuinka tärkeää on inhimillisen dialogin merkitys.

Saamelaiskäräjien puheenjohtajana toiminut Tiina Sanila-Aikio kertoo äidinkielen merkityksestä saamelaisille, ja palkittu elokuvaohjaaja-käsikirjoittaja Jussi Hiltunen kertoo, miten elokuva kertoo tarinaa. Toimittaja Risto Pyykkö puolestaan maakuntamedian tarinankerronnasta, ja Lapin Safarien Tuuli Kinnunen paneutuu siihen, mikä merkitys tarinoilla on matkailussa. Sotatieteiden tohtori Saara Jantunen kertoo informaatiovaikuttamisesta ja manipuloinnista. Muita asiantuntijoita ovat muun muassa tutkija Maria Laakso ja koordinaattori Pia Lumme. Lisäksi vieraana on kirjailija Rosa Liksom.