Jääkiekko: RoKi Hockey sai ison omis­ta­jan Sveit­sis­tä – EHC Klo­te­nin osa­omis­ta­ja Mike Schälch­li on Lapin ystävä

Pääkirjoitus: Venäjä jatkaa hyb­ri­di­ope­raa­tio­taan Suomen rajalla niin kauan kun se katsoo hyö­ty­vän­sä siitä

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Äidin askel nousee ri­va­kas­ti – Ou­lu­lais­läh­töi­nen maa­jouk­kue­suun­nis­ta­ja Sofia Haa­ja­nen, 34, näyttää esi­merk­kiä, ettei äitiys ole este ur­hei­lul­le kan­sain­vä­li­sel­lä huip­pu­ta­sol­la

Harjoitusjärjestelyt vaativat uudessa elämäntilanteessa joustavuutta ja luovuutta. Valvotun yön jälkeen suurinta viisautta voi olla, että jättää kaavaillun treenin kokonaan tekemättä.

Oululaislähtöinen Sofia Haajanen on kolunnut suunnistusurallaan kaikki klassikkokilpailut ja saanut osansa menestyksestä. SK Pohjantähden urheilija valmistautuu parhaillaan EM-kisoihin, jotka käydään 13.–16. toukokuuta Sveitsissä.

EM-kisareissu on 34-vuotiaalle Haajaselle jo kuudes, mutta rutiinikokemusten kategoriaan edustustehtävä ei lokeroidu – päinvastoin.

Nyt Haajanen lähtee matkaan ensimmäistä kertaa äitinä. Mukana Neuchatelissa on paitsi avopuoliso Oskari myös pariskunnan yhdeksän kuukauden ikäinen Silva-tytär.

Reilun puolentoista vuoden aikana Haajasen elämä on muuttunut perinpohjaisella ja monia tunnetiloja tarjoavalla tavalla.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita