Korot: Ra­hoi­tus­vas­ti­ke seit­se­män­ker­tais­tuu – lainan ly­hen­tä­mi­nen ja korkea korko nos­ta­vat asu­mis­ku­lu­ja hui­mas­ti ke­vääl­lä

Kolumni: Mikä on metsä?

Hiihto: Tor­nio­lai­nen 19-vuo­tias Niko Anttola va­lit­tiin Suomen MM-jouk­kuee­seen Pla­ni­caan – mukana kaik­kiaan 17 hiih­tä­jää

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Ää­ri­liik­keet rek­ry­toi­vat nuoria eri­tyi­ses­ti ver­kos­sa – hou­kut­te­le­vi­na kei­noi­na käy­te­tään sa­la­liit­to­teo­rioi­ta, huu­mo­ria ja groo­min­gia

Ääriliikkeet rekrytoivat ja houkuttelevat nuoria mukaan liikkeisiin erityisesti verkossa. Tämä käy ilmi Pelastakaa Lapset ry:n tuoreesta Nuoret ääriliikkeiden rekrytoinnin kohteena -raportista, jossa käsitellään verkkoympäristön ja kasvotusten tapahtuvan vuorovaikutuksen merkitystä rekrytoinnissa.

Suomalaisia ja Suomessa asuvia nuoria rekrytoidaan ääriliikkeiden toiminnan piiriin pääasiassa verkkoviestinnän, sosiaalisen median, videopelialustojen, pimeän verkon foorumeiden ja fyysisten kohtaamisten keinoin. Houkuttelevina keinoina käytetään muun muassa visuaalista viestintää, huumoria, salaliittoteorioita ja groomingia. Raportissa groomingilla tarkoitetaan houkuttelua, mutta ei kuitenkaan seksuaalista houkuttelua.

Ääriliikkeillä on usein rekrytointiin johdonmukainen toimintasuunnitelma, jonka avulla pyritään tunnistamaan ja rekrytoimaan sopivia ehdokkaita erilaisia menetelmiä ja taktiikoita hyödyntämällä.

Raportin mukaan ääriajattelu näyttäytyy etenkin verkkoviestinnässä ja sosiaalisessa mediassa, mutta rekrytointia tapahtuu jonkin verran myös suorina yhteydenottoina esimerkiksi kaveripiirin tai harrastuksien kautta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.