Päivien lyheneminen: Mi­nuut­ti mi­nuu­til­ta kohti kaa­mok­sen sineä –  katso ani­maa­tios­ta miten päivä lyhenee nyt Lapissa

Kolumni: Ennen ko­din­hoi­ta­jat rien­si­vät hätiin, kun perhe joutui pulaan – nyt apua saa vain jos osaa vaatia

Palkinnot: Lapin Kansa on vuoden Mes­tis-me­dia

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Ää­nes­tys: Tässä on Ro­va­nie­men paras kahvila – klas­sik­ko­kah­vi­la An­tin­kaa­po luottaa ker­ma­kak­kui­hin

Rovaniemen paras kahvila -äänestys keräsi yhteensä 1099 ääntä. Antinkaapo sai kehuja perinteitä vaalivasta tunnelmastaan ja valittiin kaupungin ykköskahvilaksi 165 äänellä.

Kahvila konditoria Antinkaapo voitti Uuden Rovaniemen kahvilaäänestyksen 165 äänellä.  Kuvassa kahvilatyöntekijä Hannele Karjalainen (vas.) sekä yrittäjä Satu Antinkaapo iloitsevat äänestystuloksesta: ”Tämä on parasta palautetta, mitä asiakkailta voi saada”, kertoo yrittäjä Satu Antinkaapo. Kahvila konditoria Antinkaapo sai kiitosta mutkattomasta tunnelmasta ja hyvistä leivoksista. Cocktail-baarina aloittaneen Cafe & Bar 21:n listalta löytyy nykyään myös vohveleita, salaatteja ja jäätelöitä. Sisustuksessa on moderni ote ja vaikutteita maailmalta. Kuvassa tiskin takana asiakasta palvelee Rosa Costa. Sanni Savola tarjoilemassa cappuccinoa Cafe Hostel Kodissa. Koti sai kiitosta tervetulleesta ilmapiiristä ja olohuoneen tunnelmasta. Hostel Café Koti sai kehuja avarasta ja valoisasta tilastaan.
Kahvila konditoria Antinkaapo voitti Uuden Rovaniemen kahvilaäänestyksen 165 äänellä. Kuvassa kahvilatyöntekijä Hannele Karjalainen (vas.) sekä yrittäjä Satu Antinkaapo iloitsevat äänestystuloksesta: ”Tämä on parasta palautetta, mitä asiakkailta voi saada”, kertoo yrittäjä Satu Antinkaapo.
Kahvila konditoria Antinkaapo voitti Uuden Rovaniemen kahvilaäänestyksen 165 äänellä. Kuvassa kahvilatyöntekijä Hannele Karjalainen (vas.) sekä yrittäjä Satu Antinkaapo iloitsevat äänestystuloksesta: ”Tämä on parasta palautetta, mitä asiakkailta voi saada”, kertoo yrittäjä Satu Antinkaapo.
Kuva: Elli Alasaari

Uusi Rovaniemi selvitti elokuun aikana yleisöäänestyksellä, mikä on Rovaniemen paras kahvila. Äänestys on nyt ratkennut ja kaupungin kärkikahvilat valittu.

Kyselyyn tuli ääniä kaikkiaan 1099 kappaletta. Äänensä perustelleiden kesken arvottiin 50 euron arvoinen Likiliikkeen lahjakortti, ja perusteluita tulikin yhteensä 759 vastaajalta, joista voittajaksi arvottiin Tiina Takala.

Rovaniemen parhaaksi kahvilaksi äänestettiin 165 äänen voimalla Konditoria Antinkaapo. Toiseksi tuli 154 äänellä Cafe & Bar 21 ja kolmannelle sijalle 124 äänellä ylsi Hostel Café Koti.

Tälle aukeamalle on nostettu äänestäneiden kommentteja. Kiitos äänestäjille!

Juttu jatkuu kuvan jälkeen

Myös näitä kahviloita ehdotettiin: Arktikum Café, Auttikönkään Pirttikahvila, Café Santa Claus, Kahvila Marleena Roi, Lohihovi, Marjatan Torikahvio, Purrfect Angel.

Rovaniemen paras kahvila: Kahvila konditoria Antinkaapo, 165 ääntä

Äänestyksen ykköseksi ylsi Rovaniemen klassikko, Rovakadulla sijaitseva Kahvila konditoria Antinkaapo. Yrittäjä Satu Antinkaapo iloitsee äänestystuloksesta.

– Teemme parhaamme, että asiakkaat viihtyisivät kahvilassa ja tulisivat toistekin. Tämä on parasta palautetta, mitä asiakkailta voi saada, Antinkaapo kertoo.

Antinkaapo sai äänestäjiltä kehuja muun muassa kahvilan tuotevalikoimasta ja hyvästä kahvista. Niiden lisäksi perusteluissa nousi esille kahvilan vanhan ajan henki, joka näkyy paitsi tuotteissa, myös astioissa ja sisustuksessa.

Antinkaapon perheyritys täyttää tänä syksynä 35 vuotta. Leipomo perustettiin vuonna 1984 Korkalovaarassa. Keskustaan kahvila ja leipomo muuttivat 90-luvulla, ja nykyisellä paikallaan Rovakatu 13:ssa konditoria on sijainnut 2000-luvun alusta.

Perisuomalainen mansikkakermakakku on Antinkaapo hittituote. Leivonnassa käytetään aina oikeaa kermaa ja voita sekä kotimaisia marjoja.
Perisuomalainen mansikkakermakakku on Antinkaapo hittituote. Leivonnassa käytetään aina oikeaa kermaa ja voita sekä kotimaisia marjoja.
Kuva: Elli Alasaari

Perinteikkyys onkin yrittäjän mukaan kahvilan ydin, josta ei ole haluttu tinkiä.

– Olemme halunneet säilyttää kahvilassa vanhan, perinteikkään ja kotoisan tunnelman. Meillä käy paljon sellaisia vakioasiakkaita, jotka ovat olleet mukana alusta asti ja tuovat nyt lastenlapsiaan mukanaan, Satu Antinkaapo kertoo.

Kahvilan valikoimasta löytyy perisuomalaisia kahvipöydän antimia. Vitriinit notkuvat muun muassa kampanisuista, viinereistä ja kermakakuista: hittituotteisiin lukeutuvat mansikkakakku sekä kahvipullat.

Yritykselle on tärkeää, että itsetehdyistä tuotteista välittyy aitoja makuja.

– Tuotteen kuuluu maistua siltä mitä siinä on oikeasti käytetty raaka-aineena. Tuotteissa käytetään aina kotimaisia marjoja sekä oikeaa kermaa ja voita, eikä makuja peitellä liialla sokerilla tai esansseilla.

Perinteikkäitä kakkuja löytyy vitriinistä aina, mutta juusto- ja suklaakakuilla testaillaan uusia makuja. Myös gluteenittomia, vegaanisia ja maidottomia tuotteita löytyy pieni valikoima.

– Olemme aina hereillä asiakkaiden toiveille ja päivitämme valikoimaa aika ajoin. Mutta on meillä tiettyjä perinnetuotteita, joita saa aina, kuten mansikkakakkua ja pullapitkoa. Sellaista tuttua ja turvallista, Antinkaapo virkkaa.

Antinkaapossa on haluttu säilyttää vanhaa aikaa kunnioittava tunnelma.
Antinkaapossa on haluttu säilyttää vanhaa aikaa kunnioittava tunnelma.
Kuva: Elli Alasaari

Lue myös

Tässä on kahvilaäänestyksen kakkonen: Cafe & Bar 21:ssä tehdään someystävällisiä annoksia

Tässä on kahvilaäänestyksen kolmonen: Hostel Café Kodin valikoima vaihtuu fiilispohjalta

Rovaniemen paras kahvila -äänestys

Näin äänestäjät sanoivat Kahvila konditoria Antinkaaposta

”Ihanat konditoriatuotteet ja hyvä hinta-laatusuhde. Maailman parasta pullaa! Kahvilan tunnelma on hyvällä tavalla vanhanaikainen, rauhallinen ja aito.”

”Huikea herkkuvalikoima. Tunnelmassa jotain retroa. Lapsetkin ovat tervetulleita.”

”Perinteinen vanhan hyvän ajan kahvila. Aina tuoreet aamulla itse leivotut tuotteet. Ei suomalaisessa kahvilassa tarvitse erikoiskahvien kanssa läträtä ollakseen hyvä. 10 pistettä!”

”Mukava mutkaton tunnelma, hyvät nisut. Hyvä sijainti ja kohtuulliset hinnat.”

”Vitriini aina pullollaan mielettömästi ihania tuotteita, tuoreita ja juuri siellä leivottuja. Peruskahvi hyvää, palvelu iloista ja ystävällistä. Pitkän linjan aito, paikallinen konditoria kahvila omilla tuoreilla tuotteilla. Ei mikään ketjupaikka pakastepullineen.”

”Voipulla ja prinsessaleivos ovat aivan taivaallisia.”

”Perinteinen, tuttu kahvila, jossa käydään aina kun ’tullaan kotiin’.”

”Mukava paikka ja hienot astiat aina!”

”Meidän perheen vakio herkuttelupaikka, jo yli 18 vuoden ajan. Aina herkullista kahvitteluun, herkkuhetkiin ja juhliin.”

”Tuore ja hyvä kahvi, kylkiäisenä jokin herkku, hyvä asiakaspalvelu juuri silloin, kun rauhallisen kahvihetken tarvitset. Monet tunteikkaat kahvihetket siellä on nautittu.”

”Perinteinen kahvila, joka ottaa huomioon myös hyla-tuotteet. Hääkakku tuli heiltä äitini tilaamana melkein tasan 27-vuotta sitten olleisiin häihimme ja prinsessakakkua, sekä mansikkakakkua on myös ostettu heiltä. Mukava mutkaton paikka ja heidän perinteiset konditoria-tuotteet ovat hyviä.”

”Kyllä Antinkaapossa on selvästi laadukkaimmat tuotteet, ja sen lisäksi se on viihtyisä ja rauhallinen. Miellyttävä palvelu, tuoreet sanomalehdet, laatu huokuu kaikessa. Oven kun avaa niin pulssi laskee ja mukava rento kahvihetki odottaa.”

”Aivan ihanat leivonnaiset ja suolaiset piirakat. Palvelu ystävällisestä ja siellä voi rauhassa lukea päivän Lapin Kansan. Kohokohta paikkana kun saapuu täällä ylhäältä käsivarresta kaupunkiin.”

”Tämä kahvila ei petä koskaan! Tänä kesänä lomareissullani löysin sieltä perinteisen mansikkaleivoksen, sellaisia on nykyään vaikea saada mistään.”