Päivittyvä lista: Näissä pai­kois­sa on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le Lapissa

mainos : Syys­mark­ki­na­tar­jous, Lapin Kansa Digi 2,99 €/viik­ko. Tilaa tästä.

Tilaajille

Aa­mu­yöl­lä iskenyt ai­vo­in­fark­ti pakotti Minna Aallon hi­das­ta­maan työ­tah­tiaan: "Hy­väk­syn nyt, että jak­sa­mi­se­ni rajat ovat 12 tuntia vii­kos­sa"

Teknologian kehitys on parantanut aivoinfarktipotilaiden hoitoa merkittävästi viime vuosina. Tukoksen avaaminen mekaanisesti pelastaa jopa joka toisen potilaan ja kaksi kolmesta toipuu sen ansiosta täysin. Entinen kilpapurjehtija ja huippuvalmentaja Minna Aalto ei ollut yhtä onnekas. Hän korostaa nyt hyvinvointia suorittamisen sijaan. Jutun mukana olevalla videolla Aalto näyttää, kuinka hän kuntouttaa aivojen ja kropan yhteispeliä yksinkertaisten pilatesliikkeiden avulla.

Vasen käsi roikkui hervottomana sivulla, kun oikea käsi penkoi lääkekaappia. Espoossa asuva Minna Aalto oli herännyt helmikuisena aamyönä kotonaan outoon oloon. Yskitti.

– Lähdin etsimään yskäntabletteja ja räväytin kaikki valot päälle. Silloinen puolisoni havahtui hereille ja huudahti, että kätesi näyttää kauhealta, Aalto kuvaa sairastumistaan kahdeksan vuotta sitten.