Kolumni: Las­ten­hoi­ta­jan hymy ei hyydy edes palk­ka­kuo­pas­sa

Kalastus: Lo­hi­ke­sä Tor­nion­joel­la on al­ka­nut: Kasperi Tyni nosti Mat­ka­kos­kel­ta yli 16-ki­loi­sen von­ka­leen – lähetä kuva omasta lo­hi­saa­liis­ta­si

Marjastus: Kesäkuu alkoi, mutta hal­la­kart­ta hohkaa si­ni­se­nä – Miten käy mus­tik­ka- ja hil­la­sa­don?

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Yri­tyk­set pitävät osaa­mi­ses­ta huolta

Huolestuttava viesti toistuu. Työantajia vaivaa osaajapula lähes kaikilla toimialoilla kaikkialla Suomessa. Tilanne on vakava ja siihen on haettava ratkaisuja pikaisesti. Jos osaajia ei riitä työnantajien tarpeeseen, takkuaa ensin yritysten toiminta ja sen jälkeen talouskasvu.

Teollisuusliitto julkaisi äsken luottamusmieskyselynsä tulokset. Tuloksista viestittiin moittimalla työantajia ja elinkeinoelämää. Keskeiset väitteet olivat, että työantajat eivät kehitä henkilöstönsä osaamista eikä osaajapulaa ole lähdetty ratkomaan palkkatasoa korottamalla.

Teollisuusliiton kyselyn mukaan vain 20 prosenttia yrityksistä järjestää säännöllisesti koulutusta, jolla päivitetään työntekijän osaamista. Kauppakamarit tekivät vuosi sitten aiheesta laajan kyselyn jäsenyrityksilleen. Sen mukaan lähes 93 prosenttia yrityksistä pitää henkilöstön osaamisen uudistamista ja kehittämistä yrityksen menestymisen kannalta tärkeänä.

Lähes 80 prosenttia yritysjohdosta käsittelee säännöllisesti henkilöstön osaamisen kehittämiseen liittyviä kysymyksiä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.