Mainos

Yrit­tä­jä­pa­ris­kun­nan hyppy tun­te­mat­to­maan – ”O­li­si­ko­han pitänyt olla alussa enemmän it­se­suo­je­lu­vais­toi­nen?”

Keminmaassa toimivan vaateliike Disturb Scandinavia Oy:n tavoitteena on jatkaa menestynyttä kasvutarinaansa. Seuraavaksi tähtäimessä ovat ulkomaanmarkkinat.

Yrittäjäpariskunta esittelee innoissaan heidän Keminmaassa sijaitsevaa avaraa ja tilavaa varastotilaansa, josta lähtee joka päivä satoja vaatekuljetuksia ympäri Suomea ja maan rajojen ulkopuolelle.

Yrityksen tuotevalikoima sisältää sekä naisten että miesten vaatteita. Tyyli erottautuu graafisilla elementeillä valtavirrasta ja myös yrityksen nimi Disturb pohjautuu tähän ideaan.

– Nimi muotoutui lauseesta ”Disturb the street look” tarkoittaen ”häiritse katukuvaa”. Valikoimamme on monipuolistunut vuosien varrella, mutta vaatteidemme takana on silti ajatus siitä, että haluamme tarjota jotain erilaista, kertoo Tiina Skinnari hymyillen aviomiehensä Petri Skinnari vierellään.

Vaateyritys Disturb pyörittää vaateverkkokauppaa Keminmaalla sijaitsevasta varastosta käsin. "Meiltä lähtee satoja vaatelähetyksiä päivittäin ympäri Suomea sekä rajojen ulkopuolelle", kertoo yrittäjä Tiina Skinnari.
Vaateyritys Disturb pyörittää vaateverkkokauppaa Keminmaalla sijaitsevasta varastosta käsin. "Meiltä lähtee satoja vaatelähetyksiä päivittäin ympäri Suomea sekä rajojen ulkopuolelle", kertoo yrittäjä Tiina Skinnari.

Yrittäjät ovat lähtöisin Keminmaasta, mutta molemmilla on tullut käytyä mutkat muualla. Nyt parilla on kaksi pientä tytärtä ja koti lähellä sukulaisia ja ystäviä Keminmaassa.

– Kun aloitimme yrityksemme Oulussa, olimme tunteneet alle vuoden ja asuimme eri kaupungeissa. Olihan se alku kunnon hulabalo. Meillä oli Petrin yksiössä pöydän kokoinen varasto, josta lähetimme ensimmäisiä vaatelähetyksiä, muistelee Tiina.

Matka on ollut pitkä ja opettavainen pariskunnalle.

– Kun olisi tiennyt, millainen homma tämä on. En tiedä olisiko sitä välttämättä aloittanut. Olimme niin hullunrohkeita ja tietämättömiä, naurahtaa Petri katsahtaen vaimoonsa.

Kummallakaan ei ollut aikaisempaa kokemusta yrittäjyydestä tai puhumattakaan vaatebisneksestä. Petri opiskeli sähkömieheksi ja Tiinalla oli takanaan kaksi yliopistotutkintoa.

– Jos olisi hiffannut jostain osa-alueista enemmän, niin olisikohan sitä ollut enemmän itsesuojeluvaistoinen, Tiina kysyy hymyillen.

– Me vaan puskettiin eteenpäin ja asiat lähtivät etenemään, kommentoi Petri.

Disturbin työntekijöiden määrä on kasvanut viimeisten parin vuoden aikana yrityksen kasvun myötä. "Olemme hitsautuneet yhteen", työporukka huikkaa.
Disturbin työntekijöiden määrä on kasvanut viimeisten parin vuoden aikana yrityksen kasvun myötä. "Olemme hitsautuneet yhteen", työporukka huikkaa.

Yritys on alusta asti erikoistunut verkkokauppaan

– Verkkokauppoja on nykyään pilvin pimein ja on mahdollista tilata mistä tahansa ympäri maailmaa, mutta mitään takuita ei ole, mitä sieltä saa. Meiltä tilatessa ihmiset tietävät, että pidämme heistä hyvää huolta, kertoo Tiina.

Tilaukset lähtevät verkkokaupasta nopeasti. Toimitusaika yrityksellä on 1-2 arkipäivää normaalisti.

– Toimitetaan sitä mitä luvataan ja ajallaan. Parhainta onkin kuulla päivittäinen kiitos asiakkailta.

Kun yritys perustettiin, oli kuvioissa mukana ainoastaan yrittäjien lisäksi heidän metri kertaa metrin kokoinen varastonsa. Nyt työntekijöitä on kymmenen ja pian määrä saattaa kasvaa jälleen.

– Elämme mielenkiintoisia hetkiä nyt kansainvälistymisen suhteen. On todella jännittävä nähdä, mitä tapahtuu. Tavoitteenamme on, että olemme 3-5 vuoden päästä aidosti kansainvälinen yritys ja toimimme ulkomaisilla markkinoilla.

Yritys on suunnitellut seuraavaa siirtoa pitkään ja pohjatyötä on tehty vuosien ajan.

– Kasvun aikaan voimme saada paljon aikaan. Arki on hitsautunut ja tiimimme tietää, mitä tekee. Voimme tuoda uutta porukkaa ja lisää käsiä kasvua ajatellen. Emme jää paikalleen makaamaan, kertovat yrittäjät innokkaina tulevaisuuden suunnitelmista.