Hirvilaskuri: "Hen­ki­ses­ti ollaan jo tal­vi­te­loil­la"– huo­mat­ta­va osa Lapin hir­ven­kaa­to­lu­vis­ta jäänee käyt­tä­mät­tä, katso tuoreet saa­lis­lu­vut hir­vi­las­ku­ris­ta

Kolumni: Jo­kai­sel­la on oikeus ke­ho­rau­haan

Viimeinen äänestyspäivä: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Yrit­tä­jä­läh­töi­siä park­ki­ruu­tu­ja Ro­va­nie­mel­le

Helsingissä kivijalkayritys voi vuokrata kesäkaudeksi liiketilansa edustalla sijaitsevan parkkiruudun parklet-käyttöön ja perustaa ruutuun esimerkiksi terassin tai muuta paikkaan sopivaa toimintaa. Tällainen käytäntö myös Rovaniemellä lisäisi kaupungin yrittäjämyönteisyyttä ja monipuolistaisi kesän katukuvaa. Tulenkin ehdottamaan kokeilua parklet-ruuduista valtuustoaloitteena.

Kansainväliset suurmarkkinat ja muut isot tapahtumat katkaisevat vuosittain keskustan katuja, eikä siitä aiheutu suurempaa vaivaa. Päinvastoin, tapahtumat rikastuttavat elämäämme monin tavoin. Ne ovat elävä osoitus siitä, että yhteinen kaupunkikeskustamme voi olla paljon enemmän kuin parkkipaikka.

Parklet-ruudut olisivat yksi tapa tehdä Rovaniemestä myös entistä houkuttavampi kesän matkailukohde. Isojen visioiden ja strategioiden toteuttamiseksi tarvitaankin tällaisia pieniä tekoja, jossa jollekin vanhalle asialle nähdään uusi käyttömahdollisuus.

Kirjoittaja on rovaniemeläinen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen (vihr.).

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.