Irtisanomisten vaara: Laphan hen­ki­lös­töä kos­ke­vat yt-neu­vot­te­lut alkavat tors­tai­na

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ym­pä­ris­tö­lii­ke on syn­ty­nyt on­gel­mis­ta

Pääkirjoitus oli huolissaan (22.3.) siitä, että ympäristöjärjestöt ottavat vallan pohjoisen yksityismetsissä. Kirjoituksessa todettiin lakiin kirjatun omaisuudensuojan "saaneen kyytiä" järjestöiltä jo aiemmin valtion metsissä. Metsähallitus hallinnoi valtion maa- ja vesialueita. Metsät ovat suomalaisten. Ympäristöjärjestössä toimiva suomalainen ottaa kantaa metsiin, jotka hän osaltaan "omistaa".

Kirjoitus totesi järjestöjen omavaltaisesti määrittelevän kartoittamiensa metsien luontoarvot. Vapaaehtoiset metsäkartoittajat ovat koulutukseltaan esimerkiksi biologeja tai metsänhoitajia tai ovat olleet taitavien kartoittajien opissa. Uhanalaisten lajien tunnistaminen on kokemusta vaativaa työtä.

Ympäristöliikkeen ovat synnyttäneet ympäristöongelmat. Ympäristöjärjestöt ovat merkittävästi vaikuttaneet suojelualueiden perustamiseen. Tuhansia hehtaareja vanhaa metsää on pelastunut hakkuilta järjestöjen kannanottojen, kartoitusten ja aktivismin ansiosta. Uskon, että tulevat sukupolvet ovat kiitollisia jokaisesta säästyneestä hehtaarista.

Ympäristöjärjestöjen tehtävä on pyrkiä vaikuttamaan suojelullisesti arvokkaiden luonnonalueiden säästymiseen.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi