Pääkirjoitus: Suomen Pi­sa-tu­lok­set ovat las­ke­neet jo lähes koko 2000-lu­vun ajan – häm­mäs­tyt­tä­vin­tä il­miös­sä on se, ettei kor­jaus­lii­ket­tä ole on­nis­tut­tu te­ke­mään

Katso kuvat: Näin lap­pi­lai­set edus­ti­vat Pre­si­den­tin­lin­nas­sa

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Yli­tor­nion kunta oli puut­tu­nut Ves­per­ko­din epä­koh­tiin – Pet­ty­nyt omai­nen: pul­lan­tuok­suis­ta pal­ve­lu­ta­los­ta tuli jotain ihan muuta

Ylitornion kunnanjohtajan mukaan kunnalla ei ollut muuta vaihtoehtoa äkkinäisessä tilanteessa.

Ylitornion kunnanjohtaja Maija Pihlajamäki on parin viikon ajan selvittänyt päättäjille ja kuntalaisille yksityisen palvelukodin siirtoa kunnan yksiköksi.

– Laineet lyö kovasti asiassa. Kaikki tapahtui niin nopeasti, ettei muuta vaihtoehtoa ollut. ODL:n ja Nuorten Ystävien fuusio tapahtui vuodenvaihteessa, ja siinä vaiheessa aiemmin Vesperkotia ylläpitänyt ODL Ylitornio Vesperkoti Oy loppui. Vesperkodin toimilupa oli vain vuoden 2021 loppuun. Kunnan oli otettava toiminta haltuunsa, Pihlajamäki sanoo.

"Varmasti aikatauluihin ja tietokatkoksiin vaikutti joulun aika, mutta silti tämä oli ainoa mahdollisuus turvata ylitorniolaisten vanhusten hoidon ja hoivan jatkuminen samassa paikassa myös tammikuussa."
Maija Pihlajamäki
Ylitornion kunnanjohtaja
Maija Pihlajamäki oli palkattomalla virkavapaalla, kun tieto Vesperkodin lopettamisesta tuli. Arkistokuva.
Maija Pihlajamäki oli palkattomalla virkavapaalla, kun tieto Vesperkodin lopettamisesta tuli.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.