Rakentaminen: Bud­jet­ti paukkui rajusti yli: Lapin kes­kus­sai­raa­lan laa­jen­nus maksaa jopa 40 mil­joo­naa euroa ar­vioi­tua enemmän

Uutisanalyysi: Su­per­tap­pa­jia vai nälkään kuol­lei­ta poroja?

Kolumni: Kuka ha­luaa­kaan sopia työ­eh­dois­ta ja pal­kois­ta pai­kal­li­ses­ti ja kuka taas ei?

Mainos: Yhtä tuore kuin jär­ves­tä nos­tet­tu rautu. Tilaa Lapin Kansa 1kk 1 €. Klikkaa ti­laus­si­vuil­le.

Yli viikon kes­tä­vät Tor­nio-päi­vät hui­pen­tu­vat Puis­to­kar­ne­vaa­lei­hin

Vuotuinen kaupunkitapahtuma Tornio-päivät järjestetään Torniossa 7.-15.5.  Tornio-päivät huipentuu koko perheen Puistokarnevaaleihin Seminaarinkadulla ja sen puistoalueella lauantaina 14.5. kello 11–15.

Tapahtumatuottaja Merja Stenberg Tornion kaupungilta kertoo, että Puistokarnevaalit on hyvän mielen tapahtuma, joka avaa ikkunan Tornioon ja tuo ihmiset yhteen.

Puistokarnevaaleilla on mukana noin 50 toimijaa esittelijänä, esiintyjänä lavalla tai myyjänä. Tapahtumasta voi löytää inspiraation vaikka uudelle harrastukselle. Mukana olevien yhdistysten kirjo on laaja, seasta löytyy niin kulttuuri-, liikunta- ja senioriyhdistyksiä, kuin useita harrastusyhdistyksiäkin. Tapahtumassa voi tutustua Pelastuslaitoksen ja Meripelastusseuran kalustoihin, Arpelan kyläyhdistyksen historialliseen Sisu-bussiin ja SPR:n museoambulanssiin.

Lapsiperheille löytyy  tekemistä muun muassa liikennepuiston ja poniratsastuksen parissa. Sirkus Supiaisen Sirküsmobile parkkeeraa tapahtumaan ja luvassa on jongleerausta, tasapainoilua, taikuutta ja tulielementtejä. Myös Suensaaren Vesitorni on auki.

Kaikille avoin karnevaalikulkue lähtee Meän Talolta klo 11 ja saapuu tapahtuma-alueelle. Kulkuetta koordinoi Meän talo ja mukaan on ilmoittautunut jo 12 yhdistystä. Kulkueeseen voi tulla mukaan myös ilmoittautumatta. Kulkuetta värittää sambaryhmä La Fuente ja tanssiryhmä Lady Akat ja sen vastaanottaa Piste Kollektiivin  prinsessat Homssantomssa ja Hepsankeikka.

Tornion kulttuuritoimisto järjesti yhdessä Tornion kameraseuran kanssa keväällä kaikille avoimen Kojamo-valokuvakilpailun. Kriteerit täyttäneitä kuvia tuli kilpailuun yli 50 kappaletta. Valokuvakilpailun parhaimmisto on esillä Puistokarnevaaleilla ja raamitetut kuvat arvotaan kävijöiden kesken.