pääkirjoitus: Yh­teis­ym­mär­rys­asia­kir­ja avasi Suo­mel­le ja Ruot­sil­le ovet Naton jä­se­nyys­neu­vot­te­lui­hin – Turkki sai ha­lua­man­sa, vaikkei mikään muu­tu­kaan

Ruokahuolto: Suomen vil­ja­va­ras­tot hu­pe­ni­vat his­to­rial­li­sen vä­häi­sik­si

Mainos: Lapin Kansa Digin ke­sä­tar­jous: 17,90 € 3kk, vain tänään.

Yli kymp­pi­ton­nin potti nuo­ril­le ur­hei­li­joil­le – Jorma Koi­vu­sen -sää­tiön tuo­tois­ta pääsee naut­ti­maan nel­jä­tois­ta nuorta ur­hei­li­jaa, kaksi val­men­ta­jaa ja vies­ti­jouk­kueet

Kemin Työväen Uimareiden Ronny Brännkärr kuuluu itsestään selvästi Jorma Koivusen -säätiön stipendiaattien joukkoon.
Kemin Työväen Uimareiden Ronny Brännkärr kuuluu itsestään selvästi Jorma Koivusen -säätiön stipendiaattien joukkoon.
Kuva: Uimaliitto

Osa alueen nuorista urheilijoista kokee miellyttävän yllätyksen, kun he menevät katsomaan pankkitilinsä saldoa. Perinteistä erillistä palkitsemistilaisuutta ei tänä vuonna järjestetty, vaan Jorma Koivusen -säätiön urheiluasiantuntijoiden ehdotusten pohjalta säätiö siirsi apurahat suoraan urheilijoiden tileille.

Stipendin saajien lajikirjo oli pitkälti sama kuin aiempinakin vuosina. Painissa, hiihdossa, yleisurheilussa ja uinnissa löytyi useampi menestyjä, joille myönnettiin stipendi.

Yksittäisistä urheilijoista oli selviö, että stipendiaattien joukkoon kuuluvat varmuudella nyrkkeilijä Lasse Kourula, painija Matias Maijala, jousiampuja Inka Limingoja, uimarit Ronny Brännkärr ja Toni Lipponen, yleisurheilija Saana Peura  ja hiihtosuunnistajat Anni Salmela sekä Oili Hopolainen.

Joukkueista palkittiin Visa Ski Teamin naisten viestitrio, joka voitti muun muassa Rukalla Suomen cupin naisten viestin. Suunta 2000 sai joukkuepalkinnon kuten myös FC Kemin futsalissa hopeaa voittanut joukkue.

Stipendiaatteja oli valitsemassa muun muassa jalkapallossa ansioitunut Juhani "Hiski" Himanka  ja jousiammuntaguru Seppo Hautamäki.

Jorma Koivunen -säätiö on vuonna 2008 perustettu yksityinen säätiö, jonka tarkoituksena on tukea nuorisourheilua ja nuorten taideharrastusta Kemissä, Keminmaassa, Tervolassa ja Simossa.

Säätiö myöntää stipendejä vuosittain alle 22-vuotiaille lahjakkaille urheilijoille ja taiteen harrastajille.  Stipendiaatiksi voi päästä joukkueessa, vaikka asuukin toisella paikkakunnalla ja on yli 22-vuotias. Tukea voidaan myöntää myös päteville valmentajille ilman ikärajoitusta. Jakosumma oli nyt 10 950 euroa.

Palkitut

Jorma Koivusen -säätiön stipendit

Nyrkkeily: Lasse Kourula Oulun Tarmo.

Paini: Matias Maijala Kemin Into, Henni Mäkimartti ja Amalia Koivupalo Keminmaa (KLL).

Hiihto: Eveliina Toivanen ja Jonna Vestenius Visa Ski Team, Visa Ski Teamin viestijoukkue Riitta-Liisa Roponen, Emmi Lämsä, Eveliina Toivanen.

Yleisurheilu: Anniina Piipponen VKV, Saana Peura TerTe sekä VKV:n viestijoukkue.

Jousiammunta: Inka Limingoja PoJo.

Uinti: Ronny Brännkärr ja Toni Lipponen KemTU.

Hiihtosuunnistus: Anni Salmela ja Oili Holopainen S-2000 sekä S-2000 joukkueet.

Judo: Kasper Parpala Kita-Kan.

Futsal: FC Kemi.

Valmentajat: Markku Kalermo FC Kemi (futsal) ja Kari Mäkinen (nyrkkeily).