Heikot jäät: Sulan reu­nal­le jätetty pulkka ai­heut­ti mit­ta­van pe­las­tus­ope­raa­tion Ro­va­nie­mel­lä – "Jos huomaat jäällä liik­ku­via tu­ris­te­ja, saa huutaa"

Huutokaupat: Met­sä­hal­li­tus myy huu­to­kau­pal­la au­tio­tu­van Kevon luon­non­puis­tos­ta – "myy­dään vaikka muu­ta­mal­la kym­pil­lä"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Yli 500 ris­teys­tä va­lit­ta­va­na – Yleisön toi­vo­taan tulevan hiih­to­sta­dio­nil­le eikä maas­toon

Kallinkankaalla risteilee valtavasti hiihtosuunnistajien kulku-uria. Ratamestari Velu Sipolan mukaan urien risteyksiä on yli puoli tuhatta. Osa urista on tehty latukoneella ja suuri osa moottorikelkalla.
Kallinkankaalla risteilee valtavasti hiihtosuunnistajien kulku-uria. Ratamestari Velu Sipolan mukaan urien risteyksiä on yli puoli tuhatta. Osa urista on tehty latukoneella ja suuri osa moottorikelkalla.

Hiihtosuunnistuksen MM-kilpailut onneksi toteutuvat koronarajoitusten helpottumisen vuoksi. MM-kilpailut käynnistyvät ensi tiistaina Keminmaassa Kallinkankaan hiihtostadionilla. Koskaan aikaisemmin ei MM-mitaleja ole ratkottu Kemin seudulla. Käytännön järjestelyistä vastaa alueen suunnistusseura Suunta 2000.

Ensi viikon tiistaina kamppaillaan sprinttikilpailun mitaleista, keskiviikkona on vuorossa takaa-ajomatkat, joille lähdetään tiistain kilpailun aikaeroin, perjantaina käydään keskimatka väliaikalähtönä ja lauantain päätöskilpailuna on sähäkkä sprinttiviesti, jossa joukkueen muodostaa nainen ja mies. Molemmat kiertävät kolme lyhyttä, 7-8 minuuttia kestävää osuutta.

Miesten ja naisten sarjojen lisäksi kilpailevat 20-vuotiaat junioreiden MM- ja 17-vuotiaat nuorten EM-mitaleista. Kaikkiaan mukana on noin 260 hiihtosuunnistajaa 16 maasta.

-

Paikallinen mielenkiinto kohdistuu alueen omiin edustajiin. 20-vuotiaissa Suomen joukkueessa ovat Oili Holopainen ja Venla Viippola, 17-vuotiaissa puolestaan Anni Salmela. Miesten joukkueessa on mukana nykyisin Oulussa asuva Ville-Petteri Saarela.

Kilpailualue Kallinkangas on ajettu täyteen hiihtosuunnistusuria. Uraverkoston tiheydestä kertoo se, että pääratamestari Velu Sipolan mukaan alueella on yli 500 risteystä.

Kilpailupäivinä kovaa vauhtia pitäviä urheilijoita voi putkahtaa esimerkiksi valaistulle ladulle mistä tahansa. Siksi järjestäjät toivovat, että kuntohiihtäjät jättävät Kallinkankaan alueen rauhaan kilpailupäivinä siksi ajaksi, kun kilpailut ovat käynnissä.

Kallinkankaan hiihtostadion on katsojan kannalta paras paikka seurata tapahtumia. Paikalle on vapaa pääsy ja hiihtosuunnistajien etenemistä on helppo seurata hiihtostadionille pystytettävältä suurelta skriiniltä. Kotonakin seuraaminen onnistuu, sillä ISTV lähettää joka päivä suoraa kuvaa kilpailutapahtumista.