Kuvagalleria: Pidetyn kiek­ko­ero­tuo­ma­rin ura päättyi Ro­va­nie­mel­lä

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Yleis­ur­hei­lu­maa­jouk­kueen GM Jani Tans­ka­nen avasi Oliver He­lan­de­rin ti­lan­net­ta – "Meillä on va­ra­mies val­mii­na"

Tukholma
Oliver Helanderin osallistuminen on epävarmaa.
Oliver Helanderin osallistuminen on epävarmaa.
Kuva: Tibor Illyes

Suomen Urheiluliiton GM Jani Tanskanen odottaa tiukkaa taistelua viikonloppuna Tukholmassa järjestettävästä yleisurheilumaaottelusta, mutta joukkueen terveystilanne ja erityisesti keihäänheittäjä Oliver Helanderin tilanne askarruttivat perjantaina Tanskasta.

MM-seiska Helander sijoittui torstai-iltana neljänneksi Timanttiliigan kilpailussa Sveitsin Zürichissä tuloksella 83,65, mutta kertoi kilpailun jälkeen Urheiluliiton verkkosivuilla "lähentäjäänsä kiristäneen".

Tanskanen avasi tilannetta perjantaina Tukholmassa järjestetyssä Ruotsi–Suomi-maaottelun mediatilaisuudessa.

– Oliver menee Suomessa lääkäriin. Olen keskustellut tänään hänen kanssaan. Meillä on varamies valmiina lähtemään kilpailuun, Tanskanen sanoi.

Miesten keihäskilpailu kuuluu toisen maaottelupäivän sunnuntain huipennukseen, joten varamiehelle jää aikaa valmistautua.

Kuka hän on?

– Lassi Etelätalo, Tanskanen mainitsi viime vuoden EM-pronssimitalistin.

Suomen miesten edellinen maaotteluvoitto on vuodelta 2018 ja naisten vuodelta 2015.

– Olin paikalla Tampereella, kun miehet voittivat 2018, Tanskanen jutteli.

Mihin olet tyytyväinen, kun maaottelu sunnuntai-iltana päättyy?

– Olisi makeaa, jos miesten ja naisten kilpailuissa Suomen lippu olisi voittajan kohdalla. Peräkkäin on jo liian pitkät rivit sinikeltaisia lippuja. Tavoitteena on, että voittaisimme molemmat kilpailut.

Pöpöt piinaavat

Suomen iskukykyä Tukholmassa heikentää se, että Viivi Lehikoinen jäi pois 400 metrin aitajuoksusta Timanttiliigan kilpailun takia. Myös korkeushyppääjä Heta Tuuri keskittyy viikonloppuna Timanttiliigan kilpailuun Kiinassa.

Poisjääntejä on tullut jo ja voi tulla lisää pöpöjenkin takia.

– Eilen illalla (torstaina) tuli vielä sairastumisia valmennusstaffissa, ja muutama urheilija on sairastunut, Tanskanen avasi joukkueen terveystilannetta.

Viime viikolla päättyneissä MM-kilpailuissa Budapestissä terveystilanne oli hänen mukaansa hyvä.

– Siellä ei levinnyt mitään, Tanskanen painotti.

– Nyt nuorten joukkueessa on ollut enemmänkin sairasteluja, kun he ovat aloittaneet taas kouluelämän. Yritämme pysyä terveinä kauden loppuun.

Lappilaisurheilijoista mukana ovat Lapin Lukon kolmiloikkaaja Aaro Davidila ja kestävyysjuoksija Johanna Peiponen. Davidila on aikuisten maaottelun ensikertalainen. 10 kilometrin maantiejuoksuun valittu Peiponen on aiemmin ollut mukana kuusi kertaa.

Yle TV2 ja Yle Areena näyttävät Ruotsi-ottelun lauantaina kello 16.45 ja sunnuntaina kello 13.35.