Ilmasto: Ark­ti­nen alue on läm­men­nyt neljä kertaa no­peam­min kuin maa­pal­lo kes­ki­mää­rin

Kuvagalleria: 80 vuoden ta­kai­sia ja­lan­jäl­kiä pitkin – va­la­mars­si vie Ivalon ra­ja­jää­kä­ri­komp­pa­nian alok­kaat et­si­mään ra­jo­jaan

Pääkirjoitus: Saa­me­lais­kä­rä­jät päätti ottaa ai­ka­li­sän totuus- ja so­vin­to­ko­mis­sion jatkon suhteen – ilman luot­ta­mus­ta ko­mis­sion työn jat­ka­mi­nen on mah­do­ton­ta

Yle: Ko­koo­mus yhä sel­väs­ti suo­si­tuin puolue – ­pe­rus­suo­ma­lais­ten, kes­kus­tan ja va­sem­mis­ton kan­na­tus nousi

Petteri Orpon johtama kokoomus on edelleen Suomen suosituin puolue.
Petteri Orpon johtama kokoomus on edelleen Suomen suosituin puolue.
Kuva: Mauri Ratilainen

Kokoomuksen kannatus laski kaksi prosenttiyksikköä kuukauden takaisesta huippulukemasta, mutta puolue on yhä Suomen suosituin puolue Ylen kuukausittain tehtävässä kannatusmittauksessa.

Ylen tuoreessa kyselyssä kokoomusta kannatti 24,1 prosenttia vastaajista. Se on kaksi prosenttiyksikköä vähemmän kuin kuukausi sitten.

Toiseksi suosituin puolue on pääministeripuolue SDP, joka keräsi 17,9 prosentin kannatuksen. Se on 1,1 prosenttiyksikköä vähemmän kuin kuukausi sitten.

Perussuomalaisten kannatus nousi yhden prosenttiyksikön verran ja keskustan 1,2 prosenttiyksikköä. Perussuomalaisia kannattaa nyt 14,6 prosenttia ja keskustaa 13,5 prosenttia.

Vasemmistoliiton suosio kasvoi edelliseen kuukauteen verrattuna. Se ohitti vihreät 9 prosentin kannatuksellaan. Vihreiden takana oli 8,8 prosenttia vastaajista.

RKP:n kannatus oli 4,3, kristillisdemokraattien 3,3 ja Liike Nytin 2,3 prosenttia.

Ylen Taloustutkimuksella teettämään kyselyyn vastasi lähes 2 000 ihmistä. Kysely tehtiin 7. huhtikuuta ja 3. toukokuuta välisenä aikana.