Jalkapallo: "Oli hienoa huo­ma­ta, että seu­ral­la on kova luotto osaa­mi­see­ni", ku­vai­lee ro­va­nie­me­läis­jal­ka­pal­loi­li­ja Vilma Koi­vis­to siir­toaan yhteen Ruotsin huip­pu­jouk­kueis­ta

Pääkirjoitus: Venäjä jatkaa hyb­ri­di­ope­raa­tio­taan Suomen rajalla niin kauan kun se katsoo hyö­ty­vän­sä siitä

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Yk­si­tyis­tä py­sä­köin­nin­val­von­taa tar­vi­taan

Pandemiasta huolimatta monet pysäköintialueet ovat ruuhkautuneet, ja valvontamaksuja kirjoitetaan lähes yhtä paljon kuin normaalisti. Yhä useampi kiinteistö kaipaa yksityistä pysäköinninvalvontaa, koska kunnallista pysäköinninvalvontaa ei ole kaikkialla tai sen resurssit ovat riittämättömät.

Lain mukaan kiinteistön on pidettävä huolta alueensa turvallisuudesta ja varmistettava, että hälytysajoneuvot pääsevät ajamaan alueelle ilman esteitä. Pahimmillaan väärinpysäköity auto vaarantaa ihmishenkiä. Valvontamaksut on helppo välttää, kun pysäköi oikein. Yksityisen pysäköinninvalvonnan ansiosta kiinteistönomistaja voi ulkoistaa valvonnan toimijalle, jonka ydinosaamista on huolehtia alueen turvallisuudesta ja pysäköintisääntöjen noudattamisesta.

Julkisuudessa on käyty keskustelua yksityisen pysäköinninvalvonnan kieltämisestä. Jos näin tehtäisiin, mitä tapahtuisi? Olisiko oikeudenmukaista, jos autoilijalla olisi jokamiehenoikeus pysäköidä väärin pelastustielle, invapaikalle tai kenen tahansa maksamalle paikalle?

Suomalaisten pysäköintialan toimijoiden yhdistys ry (SPATY) on kattojärjestö, joka kokoaa yhteen Suomen suurimmat yksityisen pysäköinninvalvonta-alan toimijat.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.