tapahtumat: Pe­rin­tei­siä juh­lal­li­suuk­sia, tal­vi­uin­tia ja yh­teis­lau­lua – näin it­se­näi­syys­päi­vää vie­te­tään Ro­va­nie­mel­lä

pääkirjoitus: Kir­kol­la on edessä vai­kei­ta va­lin­to­ja seinien ja pal­ve­lu­jen välillä

vaalikone: Lapin Kansan vaa­li­ko­ne on nyt auki – Löydä it­sel­le­si sopiva ehdokas

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Yh­teis­työl­lä paras tulos

Uudella jätelailla tavoitellaan kierrätysasteen nostoa ja materiaalikierrätyksen tehostamista. Yli neljänhuoneiston kiinteistöjen bio- ja pakkausjätteen kuljetukset siirtyvät osaksi kunnan järjestämää jätteenkuljetusta heinäkuussa 2023. Biojätteen erilliskeräysvelvoite laajenee kaikkiin kotitalouksiin Rovaniemen keskustaajamassa heinäkuussa 2024. Keräyksien kilpailutuksen järjestää Rovaniemen, Ranuan ja Pellon omistama jätelaitos Napapiirin Residuum Oy.

Uudistus koskee tässä vaiheessa vain bio- ja pakkausjätteitä. Rovaniemellä on käytössä jätteenkuljetuksessa kaksoisjärjestelmä, jonka takia polttokelpoisen jätteen keräys jää yhä kiinteistönhaltijan hoidettavaksi. Muutos tuo haasteita asukkaiden neuvonnalle. Kuten Heikkilän Matti totesi (LK 17.2.), kuljetukset työllistävät jo asiakaspalvelua.

Uudistuksen myötä Rovaniemen keskustaajamaan tuleva jätteenkuljetuksen kaksoisjärjestelmä aiheuttaa sen, että omakotitaloasukkaalla on 2024 kaksi eri astiaa. Tyhjennykset tulevat eri palveluntarjoajilta. Biojäte on kunnan ja polttokelpoinen jäte kiinteistönhaltijan itse kilpailuttaman kuljetusyhtiön vastuulla.

Asukkaan näkökulmasta kahden luukun periaate tuskin on optimaalisin vaihtoehto.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita