Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi edes kam­pan­joi­da, kun edus­kun­ta­paik­ka vaatisi ih­met­tä? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Pääkirjoitus: Ää­nes­tä­jien oi­keus­tur­va vaa­ras­sa – saa­me­lais­kä­rä­jä­la­ki tulisi pi­kai­ses­ti uu­dis­taa

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Yh­dys­val­lat ja Wales ta­sa­pe­liin – pre­si­den­tin pojan joh­to­maa­li ei pi­tä­nyt, Bale Walesin san­ka­rik­si rank­ka­ri­pil­kul­ta

Al-Rayyan
Liberian presidentin poika Timothy Weah viimeisteli USA:n maalin hienon hyökkäyksen päätteeksi. Weah on syntynyt New Yorkissa, mutta pelaa nykyään Ranskan liigan Lillen joukkueessa.
Liberian presidentin poika Timothy Weah viimeisteli USA:n maalin hienon hyökkäyksen päätteeksi. Weah on syntynyt New Yorkissa, mutta pelaa nykyään Ranskan liigan Lillen joukkueessa.
Kuva: Rolex dela Pena

Qatarissa pelattavan jalkapallon miesten MM-lopputurnauksen toisen pelipäivän iltapelissä nähtiin kisojen ensimmäinen tasapeli, kun B-alkulohkossa Yhdysvallat ja Wales päätyivät 1–1-tulokseen. Ottelu oli Walesille ensimmäinen MM-lopputurnauspeli sitten kesän 1958, jolloin se pelasi Ruotsin MM-kisoissa.

Aikoinaan Kultainen Pallo -palkinnon maailman parhaana pelaajana pokanneen George Weahin poika Timothy Weah vei Yhdysvallat johtoon jenkkien hallitsemalla avauspuoliajalla. George Wheah on ollut Liberian presidentti vuodesta 2017.

Toisella puoliajalla Wales pääsi peliin paremmin mukaan, ja tasoituksen viimeisteli 82. minuutilla varmasti rangaistuspotkusta Walesin ykköstähti ja kapteeni Gareth Bale.

– Upeaa päästä maalin makuun, mutta olisimme silti mieluummin ottaneet voiton ja kolme pistettä. Hyvä esitys koko joukkueelta, varsinkin toisella puoliajalla, jolloin runnoimme määrätietoisesti mukaan peliin. Siitä voi olla ylpeä, ja tästä voi rakentaa tuleviin peleihin, Bale sanoi BBC:lle.

– Kun saimme pilkun, tiesimme kuka sen laukoo. Miljoonan prosentin varmuudella. Onko hän koskaan pettänyt? Bale on kaikki (Walesille), ja aivan oikeutetusti, Walesin valmentaja Robert Page puolestaan suitsutti Walesin jalkapallon suurpelaajaa.

– 64 vuotta meni, mutta kannatti odottaa, Page huokaisi vielä.

Wales pelasi kesäkuussa 1958 Ruotsissa alkulohkonsa tappiotta (kolme tasapeliä), joten Walesia ei edelleenkään ole koskaan lyöty MM-alkulohkossa. Ruotsin kisat Walesilla päättyivät puolivälierätappioon Brasilialle, jonka maalin 1–0-voitossa teki nuorukainen nimeltä Pele.

Lohkon avauskierroksen aiemmassa pelissä Englanti murskasi Iranin 6–2. Lohkon seuraavat ottelut Wales–Iran ja Englanti–Yhdysvallat pelataan perjantaina.

Lohko B (Al-Rayyan):

Englanti–Iran 6–2 (3–0)

35. Jude Bellingham 1–0, 43. Bukayo Saka 2–0, 45. Raheem Sterling 3–0, 62. Saka 4–0, 65. Mehdi Taremi 4–1, 71. Marcus Rashford 5–1, 89. Jack Grealish 6–1, 90. Taremi rp. 6–2.

USA–Wales 1–1 (0–0)

36. Timothy Weah 1–0, 82. Gareth Bale rp. 1–1.

Englanti 1 1 0 0 6– 2 3

Wales 1 0 1 0 1– 1 1

USA 1 0 1 0 1– 1 1

Iran 1 0 0 1 2– 6 0

Seuraavat ottelut: 25. 11. Wales–Iran, Englanti–USA.