Lapin Kansa live: Arctic Volley kohtaa lii­gas­sa Jy­my­Vol­leyn – katso huip­pu­len­to­pal­loa suorana kello 18.30

Pääkirjoitus: Hal­li­tuk­sen on lei­kat­ta­va lisää, jos se aikoo pysyä ta­voit­teis­saan

vaalikone: Lapin Kansan vaa­li­ko­ne on nyt auki – Löydä it­sel­le­si sopiva ehdokas

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Wille Rydman jätti tut­kin­ta­pyyn­nön Hel­sin­gin Sa­no­mien ar­tik­ke­lis­ta

Helsinki

Kansanedustaja Wille Rydman ilmoittaa Twitterissä jättäneensä Helsingin Sanomien artikkelista tutkintapyynnön poliisille.

Rydmanin mukaan lehti julkaisi "syvästi leimaavan" artikkelin, vaikka hänen mukaansa lehden toimittajille oli lukuisin todistein osoitettu, ettei sen rakentama narratiivi ollut tosi.

– Jos julkisesti esitetään poikkeuksellisen rajuja väitteitä, tulee niiden paikkansapitävyydestä varmistua erityisellä huolella, Rydman kirjoittaa.

Hän kertoo, ettei tietenkään olisi halunnut joutua tällaiseen.

– Mutta kun HS toimi siten kuin toimi, niin minulle sopii oikein hyvin, että faktat käydään sitten aivan juurta jaksain läpi. Sitten nähdään, kuka puhuu totta ja kuka ei, Rydman sanoo tviitissään.

Helsingin Sanomien päätoimittaja Anu Ubaud sanoo STT:lle, ettei lehdellä ole asiassa tällä hetkellä mitään erityistä kommentoitavaa.

– Meidän juttu oli hyvin huolellisesti tehty, ja siinä kuvatut asiat ja tapaukset paikkansa pitäviä. Meillä oli vahvat perusteet sekä juttuun että siinä esitettyihin asioihin ja luottamus tietojen paikkansa pitävyyteen.

Artikkelin mukaan Rydman hakeutui alaikäisten tyttöjen seuraan

Useat nuoret naiset kertoivat Helsingin Sanomien viime kuussa ilmestyneessä artikkelissa Rydmanin ahdistavasta käytöksestä.

Lehden mukaan Rydman näyttää toistuvasti hakeutuneen alaikäisten tyttöjen seuraan. Useissa HS:n tekemissä haastatteluissa toistuu, että Rydman tarjosi alkoholia ja kehotti juomaan. Osa naisista on ollut tapahtumahetkellä alaikäisiä.

Keskusrikospoliisi (KRP) teki vuonna 2020 esiselvityksen Rydmanin tapauksesta ja puhutti silloin useita naisia. Esiselvitys lopetettiin, sillä tutkintakynnys ei ylittynyt. Artikkelin julkaisun jälkeen KRP kertoi haluavansa kuulla kahta HS:n jutussa esiintynyttä henkilöä, joita se ei ole aiemmin kuullut.

HS:n jutun julkaisun jälkeen Rydman erosi toistaiseksi kokoomuksen eduskuntaryhmän jäsenyydestä, ja hänet vapautettiin valiokuntapaikoista eduskunnassa. Lisäksi hän erosi Helsingin kaupunginvaltuuston varapuheenjohtajan paikalta ja kokoomusryhmästä.

Helsingin Sanomia julkaiseva Sanoma Media Finland on STT:n suurin omistaja.

Juttua päivitetty kauttaaltaan 11. heinäkuuta klo 12.46.