Heikot jäät: Sulan reu­nal­le jätetty pulkka ai­heut­ti mit­ta­van pe­las­tus­ope­raa­tion Ro­va­nie­mel­lä – "Jos huomaat jäällä liik­ku­via tu­ris­te­ja, saa huutaa"

Huutokaupat: Met­sä­hal­li­tus myy huu­to­kau­pal­la au­tio­tu­van Kevon luon­non­puis­tos­ta – "myy­dään vaikka muu­ta­mal­la kym­pil­lä"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Wie­nis­sä käyn­nis­sä mittava po­lii­sio­pe­raa­tio, mediat ker­to­vat hyök­käyk­ses­tä sy­na­go­gaan

-

Itävallan Wienissä on käynnissä suuri poliisioperaatio, poliisin tiedottaja kertoi maanantai-iltana sen jälkeen, kun sanomalehti Kronen Zeitung raportoi hyökkäyksestä synagogaan. Sanomalehti kertoi myös laukauksista.

Poliisin tiedottaja ei suostunut kommentoimaan poliisioperaation syytä.

EI ole täysin varmaa, kohdistuiko hyökkäys synagogaan vai tapahtuiko se synagogan lähistöllä. Itävallan juutalaisyhteisön johtaja Oskar Deutsch sanoo Twitterissä, ettei ole varmuutta siitä, oliko synagoga hyökkäyksen kohteena, Deutsche Welle kirjoittaa. Deutsch sanoo synagogan olleen kiinni tapahtuma-aikaan.

Kronen Zeitung kertoo Reutersin mukaan, että hyökkäys tapahtui kadulla, jossa sijaitsee kaupungin pääsynagoga. Sanomalehti ja muut mediat raportoivat laukauksista läheisen Schwedenplatzin aukion alueella.

Reutersin siteeraamien mediatietojen mukaan hyökkääjiä oli useita. Tapauksessa on Reutersin mukaan ainakin yksi kuollut ja useita haavoittuneita.

Muun muassa YLE ja Helsingin Sanomat viittaavat Kronen Zeitungin tietoihin, joiden mukaan yksi hyökkääjä olisi räjäyttänyt räjähdevyön ja kuollut.

Itävallan sisäministeriön mukaan yhtä poliisia on ammuttu ja yksi henkilö on pidätetty, Reuters siteeraa uutistoimisto APA:ta. Sisäministeriön mukaan yksi hyökkääjä on kuollut, Deutsche Welle siteeraa APA:ta.

Itävallan sisäministeri Karl Nehammer kommentoi paikalliselle ORF-kanavalle, että tapauksen uskotaan olleen terrori-isku, Reuters kirjoittaa.

– Tällä hetkellä voin vahvistaa, että uskomme tämän olevan mahdollinen terrori-isku, Nehammer sanoi.

Wienin poliisi ilmoittaa Twitterissä, että paikalla on useita haavoittuneita ja kehottaa ihmisiä pysymään poissa julkisilta paikoilta.

– Laukauksia ammuttu keskustassa – paikalla on haavoittuneita – PYSYKÄÄ POISSA kaikilta julkisilta paikoilta tai julkisesta liikenteestä – älkää jakako mitään videoita tai kuvia, poliisi sanoo Twitterissä.