Vuo­si­kym­me­net RoPS:l­le tuloja tah­kon­nut bingo sulki ovensa – Pian Kos­ki­ka­dun kul­mauk­seen avautuu uusia liik­kei­tä

Vuosikymmenet seuralle tuloja tahkonnut bingo sulki ovensa vuoden alussa. Pian Koskikadun kulmaukseen avautuu uusia liikkeitä.

Näin bingosivat Miia Härkönen ja Toni Lintula vuonna 2011. Arkistokuva.
Näin bingosivat Miia Härkönen ja Toni Lintula vuonna 2011. Arkistokuva.
Kuva: Jenny Härönoja

Vuosikymmeniä Koskikadun ja Poromiehentien kulmauksessa toiminut Rovaniemen palloseuran (RoPS) bingo on lopettanut toimintansa. Koko bingosta tunnettu talo on jalkapalloseuran omistuksessa.

Milloin ja miksi bingo sulki ovensa, RoPS:n toimitusjohtaja Risto Niva?

– Bingo lopetti toimintansa vuoden 2020 alussa. Syynä oli se, että vuosi vuodelta kävijämäärät olivat laskeneet, eikä liiketoiminta ollut enää kannattavaa. Joku vuosi sitten pienensimme tilojakin huomattavasti, mutta tämäkään ei auttanut.

– Kävijäkunta ikääntyi, eikä uusia tullut tilalle. Osaltaan nettiin tullut rahapelitarjonta söi kysyntää. Yksi meidätkin yllättänyt käänne oli tupakointikielto. Kun erillinen tupakointitila piti purkaa pois, asiakasmäärä vähentyi huomattavasti.

Kuinka pitkään bingo kaikkiaan toimi ja mikä merkitys sillä oli seuran taloudelle?

– Tietääkseni bingo avattiin joskus 1970-luvulla, tarkkaa vuotta en tiedä. Kun jouduimme irtisanomaan viimeisen työntekijän, oli hän työskennellyt bingossa kaikkiaan 38 vuotta.

"Vuosikymmeniä bingo oli seuran toiminnan kivijalka ja hyvä bisnes. Huippuvuodet osuivat aikaan 1990–2005."
Risto Niva
RoPS:n toimitusjohtaja

– Vuosikymmeniä bingo oli seuran toiminnan kivijalka ja hyvä bisnes. Huippuvuodet osuivat aikaan 1990–2005.


RoPS:n Bingo toimi vuosikymmeniä Koskikadun ja Poromiehentien kulmauksessa. Tämä arkistokuva on syyskuulta 2015.
RoPS:n Bingo toimi vuosikymmeniä Koskikadun ja Poromiehentien kulmauksessa. Tämä arkistokuva on syyskuulta 2015.
Kuva: Pekka Aho
Mitä bingon liiketilaan tulee ja mistä RoPS nyt saa tulonsa?

– Liiketila on vuokrattu kolmelle eri yrittäjälle eli saamme tilasta nyt säännöllistä vuokratuloa. Viereisen sporttibaarin perustimme omana toimintana, mutta nyt baarinkin toiminnasta vastaa ulkopuolinen yrittäjä.

– Kiinteistön kaikissa asunnoissa asuu tälläkin hetkellä seuran pelaajia. Kausihan meillä alkaa tammikuun puolivälissä ja päättyy marraskuun puolivälissä. Väliin jäävän ajan olemme viime talvet vuokranneet asuntoja Airbnb:n kautta matkailijoille, mutta nyt pitää miettiä muita vaihtoehtoja. Tuloa saamme monista pienistä puroista, myös kiinteistön seinän mainosnäytöstä.