Vuoden tai­tei­li­jan teos han­kit­tiin Kemin tai­de­mu­seon ko­koel­maan

Joannis Clementidesin taulu on esillä kesäkuun ajan.

Kemi
Joannis Clementides työhuoneellaan.
Joannis Clementides työhuoneellaan.

Kemin taidemuseo ja Kemin kaupungin kulttuuritoimen ILMI-projekti ovat hankkineet Kettuki ry:n (entinen Kehitysvammaisten taiteilijoiden tuki ry) vuoden taiteilija Joannis Clementidesin teoksen taidemuseon kokoelmaan. Teos on nimeltään Kreeta, Rethymno (2015) ja se on maalattu akryylivärein kankaalle. Teos on kooltaan 100 cm x 100 cm.

–Tämä teos on Kreikasta Kreetan saarelta, laivasatamakaupunki. Muistaakseni kaupungin nimi on Rethymno, olen vieraillut teini-ikäisenä Kreetalla.

On hieno asia, kun taulu menee Kemiin, museossa väki tulee katsomaan teosta, taiteilija kertoo.

Joannis Clementides asuu Espoossa ja työskentele Autismisäätiön Vallilan taidestudiossa Helsingissä. Hän on tehnyt taidetta ja käynyt kuvataidekursseja sekä Kreikassa että Suomessa. Vallilan taidestudion toimintaan hän on osallistunut vuodesta 2010.

Tämä työ on osa Kemin taidemuseon kokoelmaa.
Tämä työ on osa Kemin taidemuseon kokoelmaa.

– Käsittelen taiteessani filmitähtiä, uskontoa, historiaa, luontoa ja Kreikkaa, mutta myös muitakin maita. Taide merkitsee minulle paljon, se antaa elämälle tarkoituksen. Ajattelen, että taiteen kautta voimme oppia jotain uutta itsestämme ja toisistamme. Toivon että he, jotka katsovat taidettani, oppivat jotain.

Osa Ilmi-projektia

Teoksen hankinta on osa Kemin kaupungin ILMI-projektia (2019–2021), jonka tavoitteena on kemiläisten kehitysvammaisten kulttuuri- ja liikuntapalveluiden kehittäminen.

ILMI-projekti pyrkii tuomaan esille kemiläisten kehitysvammaisten kulttuuria, ja taide-elämykset sekä taiteen tuottaminen ovat olennainen osa sitä.

Teos on nähtävillä Kemin taidemuseon sisääntuloaulassa kesäkuun ajan.

Ajattelen, että taiteen kautta voimme oppia jotain uutta itsestämme ja toisistamme.