Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi edes kam­pan­joi­da, kun edus­kun­ta­paik­ka vaatisi ih­met­tä? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Vuoden 1995 jää­kie­kon maail­man­mes­ta­ri Ari Su­lan­der muutti poh­joi­seen ja alkoi lem­mik­kien hau­tau­su­ra­koit­si­jak­si: "It­sel­lä­ni­kin on joskus itku kurkun päällä"

Muun muassa vuoden 1995 MM-kultajoukkueen maalivahtina tunnettu Sulander pyörittää lemmikkituhkausyritystä ja valmentaa Kiimingin Kiekkopoikien junioreita.

Kun lemmikistä aika jättää, paras mahdollinen tieto taitaa olla se, että rakas ystävä voidaan saatella viimeiselle matkalleen niin hyvin kuin mahdollista.

Yksi vaihtoehto on tuhkaaminen.

Silloin omistajan pitää tehdä päätöksiä esimerkiksi siitä, haluaako yksilö- vai muistotuhkauksen, millaisen uurnan valitsee ja haluaako hyppysellisen tuhkaa muistokoruun, hakeeko uurnan itselleen vai toimitetaanko tuhka eläinten hautausmaan muistolehtoon Sanginsuuhun.

– Kuuntelen ja keskustelen ja yritän lohduttaa, että päätös eutanasiasta on ollut oikea. Vaikeimpia ovat tilanteet, jotka ovat tulleet nopeasti, esimerkiksi jos lemmikki on jäänyt auton alle, yrittäjä Ari Sulander kertoo.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.