Tulipalot: Ro­va­nie­men Kar­von­ran­nas­sa paloi oma­ko­ti­ta­lon sau­nas­sa – yksi savua hen­git­tä­nyt jat­ko­hoi­toon

Lakko: Työ­tais­te­lu kes­keyt­tää ju­na­lii­ken­teen ensi tors­tai­na vuo­ro­kau­den ajaksi, lakko ei koske Poh­jois-Suo­men hen­ki­lö­yö­ju­na­lii­ken­net­tä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Vuoden 1995 jää­kie­kon maail­man­mes­ta­ri Ari Su­lan­der muutti poh­joi­seen ja alkoi lem­mik­kien hau­tau­su­ra­koit­si­jak­si: "It­sel­lä­ni­kin on joskus itku kurkun päällä"

Muun muassa vuoden 1995 MM-kultajoukkueen maalivahtina tunnettu Sulander pyörittää lemmikkituhkausyritystä ja valmentaa Kiimingin Kiekkopoikien junioreita.

Kun lemmikistä aika jättää, paras mahdollinen tieto taitaa olla se, että rakas ystävä voidaan saatella viimeiselle matkalleen niin hyvin kuin mahdollista.

Yksi vaihtoehto on tuhkaaminen.

Silloin omistajan pitää tehdä päätöksiä esimerkiksi siitä, haluaako yksilö- vai muistotuhkauksen, millaisen uurnan valitsee ja haluaako hyppysellisen tuhkaa muistokoruun, hakeeko uurnan itselleen vai toimitetaanko tuhka eläinten hautausmaan muistolehtoon Sanginsuuhun.

– Kuuntelen ja keskustelen ja yritän lohduttaa, että päätös eutanasiasta on ollut oikea. Vaikeimpia ovat tilanteet, jotka ovat tulleet nopeasti, esimerkiksi jos lemmikki on jäänyt auton alle, yrittäjä Ari Sulander kertoo.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita