Tähtijuttu: Kak­sois­mur­ha toi kyy­ne­leet lau­ta­mie­hen silmiin – min­kä­lais­ta on maal­lik­ko­tuo­ma­ri­na toi­mi­mi­nen?

Rakentaminen: Pel­ko­sen­nie­men koulu val­mis­tuu rii­tai­sis­sa tun­nel­mis­sa – pääu­ra­koit­si­ja: "En kom­men­toi"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Voi­mis­te­lus­ta tuli mie­lui­saa

Anna-Maria Alaluusua

Lapin Kansa- lehden yleisönosastossa Jorma Laitisen kirjoitus 10.3.2021 herätti mieleeni muiston ystäväni Maijan kertomasta tapahtumasta, joka sattui jo useita vuosikymmeniä sitten. Hän kertoi, että jo silloin koulukiusaaminen oli tavallista ja hän joutui sen kohteeksi, koska oli fyysisesti heikko. Hän käveli hitaasti ja ontui.

Voimistelutunnit olivat vaikeita. Voimistelutunnit järjestettiin usein koulun suuren juhlasalin lattialla, jossa kaikki luokan oppilaat tekivät opettajan neuvojen mukaan erilaisia voimisteluliikkeitä. Opettaja antoi ohjeen liikkeen tekemiseen ja oppilaat tekivät perässä.

Eräänä päivänä opettaja antoi kehotuksen tehdä silta (kädet ja jalat lattialla, selkä kaarella).

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.