pääkirjoitus: Po­la­ri­can ri­kos­epäi­ly kertoo mar­ja­lain toi­mi­vuu­den lisäksi siitä, ettei mar­ja­bis­nek­ses­sä hy­väk­sy­tä enää edes har­maal­la vyö­hyk­keel­lä ope­roin­tia

kolumni: Puo­lus­tai­si­ko­han pu­ti­nis­ti maa­tam­me?

Lapin kansan hirvilaskuri: Ter­vo­las­sa runsas vii­den­nes luvista on jo käy­tet­ty, isot sonnit jä­tet­tiin al­ku­kau­des­ta rau­haan: "Meillä oli naa­pu­ri­so­pi­mus"

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Voiko päät­tä­jä muka päättää omista asiois­taan?

Lapin Kansan tekstaripalstan kirjoittaja ei hyväksynyt sitä, että kuntien työntekijät ovat kuntavaaliehdokkaina. Muutama ehdolla olevista kunnan työntekijöistä tuli jopa valituksi valtuustoon. Tuleeko heistä päättäjiä omissa asioissaan? Tähän ei ole yksiselitteistä vastausta.

Valtuustotason päätöksenteossa tämä ei mielestäni ole kovin suuri ongelma, mutta lautakunta- ja kunnanhallitustasolla ongelmia syntyy. Vastuu henkilövalinnoista siirtyy ryhmälle ja ennen kaikkea ehdolla olevalle henkilölle itselleen. Vaikka laki ei valinnalle estettä tee, kunnan virassa johtajanimikkeen alla olevan henkilön pitää osata itse kysyä itseltään sitä, onko tämä soveliasta ja miltä se näyttää.