Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Mikä pu­hut­taa Lapin ra­ja­kun­nis­sa vaalien alla? Kuun­te­le ter­vei­set Sal­las­ta, Muo­nios­ta ja Uts­joel­ta sekä viime hetken tun­nel­mat

Kolumni: Yksi on juh­lis­ta poissa, kun Suomen toi­sek­si suurin kan­sal­lis­puis­to täyttää ta­sa­vuo­sia

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

VKV:n Mette Baas kurotti naisten 400 metrin maa­ot­te­lu­voit­toon en­nä­tyk­sel­lään - Pohjan Koiton Neea-Ma­ria Joki pon­nis­ti en­nä­tyk­sel­lään tyt­tö­jen kor­keu­des­sa toi­sek­si

Veitsiluodon Kisaveikkojen Mette Baas kurotti naisten 400 metrin kisan voittoon Ruotsi-Suomi-maaottelussa. Baasin voittoaika oli 52,66, jolla hän parasi ennätystään kahdeksan sadasosaa.

Loppusuoran alkaessa Ruotsi Moa Hjelmer oli selvässä johdossa, mutta voimansa oikein jakanut Baas nousi väkisin rinnalle ja viime metreillä Hjelmerin ohi. Eroa kaksikon välille jäi neljä sadasosaa.

– Kun kaarsimme loppusuoralle, niin Moa oli kaukana edellä ja tuli pientä paniikkia. Onneksi pääsin sitten kuitenkin hänen ohitseen. Lähdin alun rauhallisesti, että voimia riittää lopussa, kuvaili Baas tv-haastattelussa taktiikkaansa.

Naisten 10 000 metriä kisattiin katujuoksuna, jossa ruotsalaiset ottivat kolmoisvoiton Meraf Bahtan (aika 32.41)

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.