Poliisitehtävät: Nelikko yritti anastaa jou­lu­kuu­sen Ro­va­nie­men kes­kus­tas­ta, si­vul­li­sen huuto esti yri­tyk­sen

Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 4. päivän luukku tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Visio tu­le­vai­suu­des­ta

Ihmisten arvot muuttuivat täysin 2020. Muuttoliike ei enää automaattisesti suuntaudukaan kasvukeskuksiin. Lapissa muuttovoittajia ovat useat Itä-Lapin kunnat.

Ihmiset ovat alkaneet etsiä omaa rauhaa. Elinkeinotoiminnassani olen huomannut, että useat perheet haluavat ostaa pientilan, jossa on muutama hehtaari maata.

Torniossa negatiivinen kehitys muuttoliikkeessä on jatkunut. Ymmärretäänkö päättäjien keskuudessa, että kehitys, missä haetaan omaa rauhaa, voikin olla pysyvämpi trendi?

Torniossa on laaja maaseutu, kunnan alue on todella laaja. Ihmiset haaveilevat juuri Tornion kaltaisesta maaseudusta, missä on merenrantaa, vaaroja ja joki. Ylitorniolla maaseutu on jo alkanut täyttyä ja siellä muuttoliike on positiivista ensimmäistä kertaa pitkään aikaan.

Jos trendistä tulee pysyvä, olisi viisasta alkaa panostaa väljään maaseutuun kaupungin rinnalla.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.