Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 6. päivän luukku tästä

Tähtijuttu: De­mo­met­sät kas­va­vat kai­vat­tua tietoa – Ro­va­nie­mel­le pe­rus­tet­tu­ja alueita aiotaan tutkia seu­raa­vat sata vuotta

Itsenäisyyspäivä: Suomi juhlii tänään 105-vuo­tis­ta it­se­näi­syyt­tään – Lapin Kansa seuraa juhlia paikan päällä

Mainos: Lapin Kansan joulutarjous: Lapin Kansa Digi + Lehti 2 kk vain 49,90 euroa, tilaa tästä!

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Vi­rik­kei­tä van­huk­sil­le

Olen miettinyt Rovaniemen vanhuspalvelun tilaa. Haastateltuani alalla toimivia lähihoitajia törmään usein sanaan ”kiire”. Se on outo sana ympäristössä, jossa hoidetaan vanhuksia.

Vanhuksilla ei ole kiire mihinkään ja elämän kuuluisi muutenkin olla rauhallista ja hyvää. Kiire on silti läsnä hoitajan työssä lähes koko ajan. Olen puhunut hoitajien kanssa myös virikkeistä, joita he toteuttavat hoitotyön ohessa. Virike pitää yllä mielialaa ja tuo mukanaan sosiaalisen hetken. Virikkeet ovat muun muassa lehden lukua ääneen, yhteislaulua tai ristikoiden täyttämistä yhdessä vanhuksen kanssa.

Useat hoitokodit ovat yksityisomistuksessa ja kaupunki ostaa palvelut. Sopimus on voinut syntyä vuosia sitten. Lakiin on sillä välin tullut lisää paineita hoitajamitoituksen toteutumaan. Tämä on tärkeä muutos.

Tutkin asiaa ja uutiset olivat muutamaa kuntaa lukuun ottamatta karua luettavaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.