Päivittyvä lista: Näissä pai­kois­sa on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le Lapissa

Viikon 36 ko­ro­na­seu­ran­ta: Län­si-Poh­jan sai­raan­hoi­to­pii­ris­sä kaksi ja Lapin sai­raan­hoi­to­pii­ris­sä kuusi uutta tar­tun­taa, Ro­va­nie­mel­lä mah­dol­lis­ta ai­kais­taa te­hos­te­ro­ko­tuk­sen ajan­koh­taa, Sal­las­sa saa ro­ko­tuk­sen myös ilman ajan­va­raus­ta

Torstai:

15.50: Sodankylän ohjeistus koronarokotuksiin päivitetty, aikoja rokotuksiin on hyvin saatavilla

Sodankylän kunnan ohjeistusta koronarokotuksiin on päivitetty. Aikoja koronarokotuksiin on Sodankylässä saatavilla hyvin. Kaikki yli 12-vuotiaat voivat varata ajan rokotukseen. Myös ulkopaikkakuntalaiset voivat saada koronarokotteen ensimmäisen tai toisen annoksen Sodankylässä.

Ajanvarauksen rokotukseen voi tehdä sähköisesti tai soittamalla koronarokotenumeroon 040 579 9199. Sodankylään saatu rokotusaika tulee perua, mikäli rokotteen saakin toisessa kunnassa.

Koronarokotenumerosta voi myös tiedustella toisen rokoteannoksen aikaistamista. Ensimmäisen ja toisen annoksen väli tulee kuitenkin olla vähintään kahdeksan viikkoa.

15.44: Lapin sairaanhoitopiirissä kuusi uutta koronatapausta

Eilisen jälkeen on todettu kuusi uutta koronatapausta. Niistä neljä todettiin Rovaniemellä.

Yksi tapaus on todettu karanteenissa olevalla henkilöllä liittyen aikaisempaan tartuntaketjuun ja näin ollen uusia altistumisia ei ole tapahtunut.

Muut Rovaniemellä todetut tapaukset ovat todennäköisesti saaneet alkunsa viime viikonloppuna Levillä. Tartunnan saaneet eivät ole olleet tartuttavina ravintoloissa, mutta tartunta on heillä todennäköisesti tapahtunut Levin ravintoloissa. Myös Kittilässä on todettu tartunta ulkopaikkakuntalaisella henkilöllä, jossa tartunnan lähde on mahdollisesti Levin ravintoloissa.

Lisäksi ranualaisella henkilöllä todettiin tartunta. Tartunnan saanut on ollut karanteenissa eikä ole näin ollen altistanut muita.

9.08: Länsi-Pohjassa kaksi uutta tartuntaa

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä on todettu eilisen jälkeen kaksi uutta koronavirustapausta. Sairaanhoitopiirin lähettämän tiedotteen mukaan tapaukset eivät liity Keminmaan koronavirusketjuun.

Tiistai:

10.15: Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä kuusi uutta tapausta, Keminmaan koulualtistusketju jatkaa laajenemistaan

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä on eilisen jälkeen todettu kuusi uutta koronavirustapausta. Näistä viisi on Keminmaan koulualtistusketjun jatkotartuntoja. Yhteensä tartuntoja on tällä viikolla ollut sairaanhoitopiirin alueella 14.

Keminmaan tartuntaketjussa on todettu kokonaisuudessaan 25 tartuntaa ja altistuneita on 336 henkeä.

Lue lisää Keminmaan koulualtistusketjusta täältä.

Maanantai:

17.35: Sallassa saa rokotteen myös ilman ajanvarausta

Perjantaista 10. syyskuuta lähtien koronarokotuksen 1. ja 2. annoksen (6 viikkoa 1. annoksesta)  saaminen onnistuu Sallassa myös ilman ajanvarausta.

Voit varata tai siirtää jo varatun rokotusajan osoitteessa salla.terveytesi.fi tai soittamalla rokotepuhelimeen ti–to klo 10–12 puh 040 182 3086.

Rokotukseen voi tulla myös ilman ajanvarausta seuraavina aikoina:

  • pe 10.9.2021 klo 8.30–13.30
  • ke 15.9 .2021 klo 12.30–15.30
  • pe 24.9.2021 klo 8.30–13.30

12–15 vuotiaille 8.10.2021 ajoitettu tehosterokotusaika siirretään toteutettavaksi 24.9.2021. Asiasta tiedotetaan koululaisia, opiskelijoita ja heidän huoltajiaan.

Koronarokotuskattavuus Sallassa on 1. annoksen osalta 80,7 % ja 2. annoksen osalta 69,7 %.

16.30: Lapin sairaanhoitopiirissä neljä uutta tartuntaa

Lapin sairaanhoitopiirissä on maanantain jälkeen todettu neljä uutta koronavirustapausta. Niistä kaksi todettiin Rovaniemellä ja molempien tapausten alkuperä on vielä selvityksen alla.

Utsjoella todettiin tartunta ulkopaikkakuntalaisella henkilöllä. Lisäksi todettiin yksi tapaus Ranualla karanteenissa olevalla henkilöllä. Tartunta liittyy viikonloppuna Rovaniemellä todettuun tapaukseen. Kuluvalla viikolla on todettu yhteensä kolme tapausta, Utsjoen tapaus lukeutuu edellisen viikon tartuntoihin.

Mahdollisia altistumisia ajalla 2.–5. syyskuuta:

  • torstaina 2.9 Rovaniemen Kansainväliset Suurmarkkinat kello 15–17
  • torstaina 2.9. Subway Sampokeskus kello 16–16.20
  • perjantaina 3.9 K-Supermarket Kauppatori kello 19–20
  • perjantaina 3.9 Minimani Rovaniemi klo 18–19
  • lauantaina 4.9 Hotelli Sodankylän aamupalatarjoilu klo 8–9
  • lauantaina 4.9 Santasport keilahalli klo 17.30–18.30
  • sunnuntaina 5.9 Rovaniemen Kansainväliset Suurmarkkinat klo 13–15

Kaikkia kyseisissä paikoissa vierailleita suositellaan seuraamaan vointiaan ja hakeutumaan testiin, mikäli pieniäkin infektion oireita ilmenee.

14.08: Rovaniemellä mahdollista aikaistaa tehosterokotuksen ajankohtaa

Rovaniemellä on mahdollista aikaistaa aikavälille 20.9.–15.10. varattuja koronarokotusaikoja tehosterokotuksen osalta. Ensimmäisen ja toisen rokotteen välille tulee kuitenkin jäädä vähintään kuusi viikkoa. THL ohjeisti viime viikolla, että rokotusväliä voidaan lyhentää kuuteen viikkoon. Aiemmin rokotusvälin tuli olla kahdeksan viikkoa.

Aikaistettu tehosterokotus voidaan antaa joko Pfizer-Biontechin tai Modernan mRNA-rokotevalmisteella riippumatta siitä, kumpaa näistä rokotettava on aiemmin saanut.

Ajan siirtäminen suositellaan tehtäväksi sähköisessä ajanvarausjärjestelmässä tai puhelimella 016-3224913. Tehosterokotuksen aikaistaminen tulee olemaan mahdollista myös jatkossa. Rovaniemen kaupunki tiedottaa kuntalaisia asiasta.

11.20: Kittilässä järjestetään koronarokotuksen pop up -tapahtuma

Kittilän terveyskeskus järjestää koronarokotuksen pop up -tapahtuman lauantaina 11. syyskuuta kello 10–16. Tapahtuman aikana koronarokotukseen pääsee ilman ajanvarausta.

Pop up -tapahtumassa voi ottaa ensimmäisen tai toisen koronarokotteen,  mikäli ensimmäisestä rokotteesta on kulunut vähintään kahdeksan viikkoa. Rokotustapahtuma on tarkoitettu kaikille yli 12-vuotiaille Kittilän kuntalaisille ja kunnassa pitkäaikaisesti oleskeleville.

10.55: Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä kahdeksan uutta tartuntaa

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä on todettu kahdeksan uutta koronatartuntaa. Tartunnoista viisi on todettu jo karanteenissa olleilta henkilöiltä ja näistä neljä liittyy Keminmaan koulualtistuksiin. Tartunnoista kaksi todettiin rajatestauksessa ulkopaikkakuntalaisilta henkilöiltä.

Viime viikon tartunnoista noin 30 prosenttia todettiin jo karanteenissa olleilta henkilöiltä. Ulkomailta ilmaantui kuusi tartuntaa, joista vain yksi tuli Ruotsin puolelta.  Karanteeniin asetettiin Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella viime viikon aikana noin 350 henkilöä.