Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 5. päivän luukku tästä

Kuvatarina: Lapset har­ras­ta­vat enemmän lii­kun­taa kuin ai­kui­set – ky­syim­me heiltä, mitä neuvoja ai­kui­sil­le olisi

Tilaajille

Viikko alkaa näp­pä­räs­sä pak­kas­sääs­sä, mar­ras­kuu puo­les­taan ve­ti­se­nä ja lauhana – lu­mi­ra­ja ve­täy­tyy

Näppärän näköinen maanantai vaihtuu pilviin ja vesisateeseen. Näin kulkee yksinkertaistettuna Lapin alueen säärintama alkavalla viikolla, jolloin lokakuu vaihtuu marraskuuksi.

Forecan päivystävä meteorologi Joonas Koskela kertoo, että maanantai on viikon kaunein päivä, jolloin lähes koko Lapin pitäisi pysyä poutaisena sekä pikkupakkasen kourissa. Vain Meri-Lapissa oltaisiin ennusteen mukaan maanantaina mahdollisesti plussakelissä.

Pilvisyys kuitenkin lisääntyy maanantain taittuessa illaksi. Sateet alkavat jo tiistaiyönä ja ne tulevat sekä lumena että vetenä. Samalla sää lauhtuu.

– Tämän hetken ennusteen valossa Etelä-Lapissa olisi vetisempää ja sade voi olla jo tiistaiyönä paikoin jäätävääkin. Sadealue leviää kohti itää. Ihan pohjoisimmassa Lapissa ja Käsivarressa voisi tulla jotain muuta olomuotoa kuin vettä, Koskela sanoo.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.