Eduskuntavaalit: Oi­keis­to leik­kai­si, va­sem­mis­to ei, vihreät empii – Lapin Kansan vaa­li­ko­ne kertoo, että lap­pi­lais­eh­dok­kai­den leik­kaus­lin­ja nou­dat­taa tuttua jakoa

Tuulivoima: Itä-Lap­piin voi nousta maan suurin tuu­li­puis­to, jos tut­ka­on­gel­miin löytyy rat­kai­su

Kolumni: Et voi tietää, mil­lai­nen toisen tarina ko­ko­nai­suu­des­saan on

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Vi­deo­tar­kis­tus vei Mark­ka­sel­ta voit­to­ko­rin: "Luulin heit­tä­nee­ni korin ajois­sa"

Utah Jazz hävisi viidennen kerran peräkkäin koripallon NBA:ssa.

Salt Lake City
Lauri Markkasen voittokori lähti kädestä aavistuksen liian myöhään.
Lauri Markkasen voittokori lähti kädestä aavistuksen liian myöhään.
Kuva: EPA/JOHN G. MABANGLO

Lauri Markkasen seura Utah Jazz kärsi viidennen peräkkäisen tappion koripallon NBA:ssa. Markkanen heitti onnistuneen kolmen pisteen korin ottelun viimeisellä sekunnilla, mutta videotarkistus todisti korin tulleen jo peliajan päätyttyä. Ennen tarkistusta tuomaristo ehti jo hyväksyä korin.

– Luulin heittäneeni korin ajoissa. Kun pallo irtosi kädestä, tuntui hyvältä, Markkanen kommentoi ESPN:lle.

Utah hävisi Sacramento Kingsille 115–117.

– Kaikki muistavat varmasti ottelun lopun, mutta ennen sitä oli paljon asioita, jotka paremmin tehtyinä olisivat tuoneet voiton, Markkanen sanoi.

Ensimmäisellä neljänneksellä Sacramento piti peliä otteessaan, mutta toisella ja kolmannella neljänneksellä Utah oli vastustajaansa parempi. Kiri ei kuitenkaan riittänyt ottamaan kalifornialaisia kiinni.

Markkanen oli jälleen kerran joukkueensa pistekuningas. Noin 36 minuuttia pelanneelle suomalaiselle kertyi 28 pistettä ja kahdeksan puolustuspään levypalloa. Kolmen pisteen heittoyrityksiä hänelle kirjattiin seitsemän, mutta onnistumisia tuli niissä vain yksi. Vapaaheittoviivalta Markkanen jatkoi tuttua tarkkuuttaan ja upotti kaikki 15 vapaaheittoaan.

Toinen Utahin onnistujista oli Jordan Clarkson, joka keräsi 24 pistettä. Kovimman pistesaldon, 37 pistettä, keräsi Sacramenton De’Aaron Fox.

Utah on NBA:n länsilohkossa kymmenentenä voitettuaan 19 ottelua ja hävittyään 21. Sacramento nousi voitollaan länsilohkossa viidenneksi.