Pelastaja: Nuorena Sakke Py­hä­jär­vi ajat­te­li ole­van­sa kuo­le­ma­ton, mutta omien lasten syntymä pani pe­las­ta­jan arvot uu­sik­si: "Meillä jo­kai­sel­la on antaa vain se sata pro­sent­tia"

Seksuaalisuus: On­ly­Fan­sin tuot­toi­suus tuli yl­lä­tyk­se­nä ja nyt Marika Fin­ger­roos suuntaa sek­si­vä­li­nei­den kas­va­vil­le mark­ki­noil­le

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Ve­te­raa­ne­ja muis­te­taan tänään kes­ki­viik­ko­na - Me­ri-La­pis­sa useita ta­pah­tu­mia

Tänään vietetään kansallista veteraanipäivää.
Tänään vietetään kansallista veteraanipäivää.
Kuva: Nina Susi

Suomen sotaveteraanien kunniaksi järjestettävää kansallista veteraanipäivää on juhlittu vuodesta 1987 lähtien huhtikuun 27. päivänä. Historiallisesti tämä ajoittuu Lapin sodan päättymisen päivään 27.4.1945.

Kemissä järjestetään kansallisen veteraanipäivän juhlallisuudet kahden vuoden koronatauon jälkeen, tilaisuuden järjestämisestä vastaa kaupungin juhlatoimikunta. Keskiviikkona 27.4. juhlallisuudet aloitetaan kello 13 kukkalaitteen laskulla veteraanimuistomerkillä, jonka jälkeen ohjelmassa on kello 13.30 kunniakäynti sankarihaudoilla. Varsinainen veteraanijuhla järjestetään kello 14 alkaen Kemin seurakuntakeskuksessa. Juhlapuhujana tilaisuudessa on suurlähettiläs Jari Vilén.

Torniossa Kansallisen veteraanipäivän kunniakäynti ja seppeleenlasku on Suensaaren sankarihaudoille kello 12, Parasniemen hautausmaalle kello 13 ja Karungin kirjon hautausmaalle kello 14.30 ja mukana on muun muassa rovasti Raimo Kittilä.

Keminmaan kirkossaveteraanipäivän hartaushetki ja seppeleenlasku Sankarihaudalle on kello 14. Juhlapuhujana on kotiseutuneuvos Eero Yliniemi.

Simon hautausmaalla veteraaneja muistetaan kello 12 alkavassa ulkoilmatilaisuudessa.

Tervolassa juhla alkaa kello 11 kunniakäynnillä sankarihaudalla ja seppeleenlaskulla, jonka jälkeen on hartaushetki. Kello 12 on tarjolla juhlalounas ja kahvi. Kello 12.30 alkavan juhlan tervehdyssanat lausuu tänä vuonna kunnallisneuvon Pertti Keränen. Juhlapuhujana on kapteeni Aku Saarelainen. Nuoren puheenvuoron pitää Valtteri Ylimartimo. Musiikista huolehtivat Tervolan soittokunta ja Tervolan laulajat.

Järjestämisessä mukana Tervolan kunta ja seurakunta, veteraanijärjestöt, Tervolan maanpuolustusnaiset ry ja Eläkeliiton Tervolan yhdistys ry.