Onnettomuudet: Rat­ti­juop­po ajoi stop-mer­kin takaa auton eteen Tor­nios­sa

Pohjois-Ruotsi: Mal­mi­ra­ta aukeaa kuu­kau­sien katkon jälkeen

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Ve­rot­ta­jal­ta puuttuu etenkin ensi kertaa ve­ron­pa­lau­tus­ta saavien ti­li­nu­me­roi­ta lähes 30 000 – kes­ki­viik­ko­na on vii­mei­nen päivä jättää ti­li­tie­ton­sa elokuun alun pa­lau­tuk­sia varten

Helsinki

Verohallinnon tiedoista puuttuu edelleen 29 000 ihmisen tilinumero tämänvuotisten veronpalautusten maksua varten. Tänä keskiviikkona on viimeinen päivä ilmoittaa oma tilinumeronsa OmaVero-palvelussa ensi kuun alussa maksettavia veronpalautuksia varten, muistuttaa Verohallinto.

Tilinumeroita puuttuu erityisesti nuorilta aikuisilta, jotka eivät ole aiemmin saaneet veronpalautuksia. Verohallinnon mukaan 2000-luvulla syntyneiden tilinumeroita puuttuu vielä yli 16 000 ja 1990-luvulla syntyneiden tilinumeroita puuttuu 9 000 kappaletta.

– Tilinumero puuttuu usein nuorilta, jotka ovat viime vuonna ensimmäistä kertaa ansainneet niin paljon, että ovat maksaneet palkastaan veroja. Nyt myös veronpalautuksia tulee ensimmäistä kertaa maksuun, ylitarkastaja Mari Kleemola Verohallinnosta sanoo tiedotteessa.

Verohallinnossa toivotaan, että nuorten vanhemmatkin havahtuisivat muistuttamaan jälkikasvuaan tilinumeron ilmoittamisesta.

– Näin nuori välttyy pettymykseltä veronpalautuspäivänä, Kleemola sanoo.

Raha tulee tilille päivän aikana

Veronpalautuksia maksetaan useassa erässä, viimeiset joulukuussa.

Ensi viikon keskiviikkona, 3. elokuuta, veronpalautuksia saa 1,7 miljoonaa ihmistä, ja niitä maksetaan yli 700 miljoonaa euroa. Veronpalautukset eivät ole välttämättä tilillä heti veronpalautuspäivän aamuna.

– Kannattaa odottaa rauhassa. Veronpalautukset voivat tulla maksuun vasta päivän aikana, Kleemola rauhoittelee.

Jollei tilinumeroaan ole ilmoittanut, veronpalautus maksetaan myöhemmin maksuosoituksena eli rahalähetyksenä. Viime vuonna veronpalautuksen sai maksuosoituksena 30 000 ihmistä.

Maksuosoituksena maksetun veronpalautuksen voi lunastaa Nordean kautta myöhemmin – veronpalautuspäivänä rahoja ei vielä saa. Jos tilinumeron ilmoittaa OmaVerossa vasta omana veronpalautuspäivänä tai sen jälkeen, rahojen saamisessa kestää noin kuukausi, Verohallinto kertoo.