pääkirjoitus: Voiko mat­kai­lus­sa olla ta­voit­tee­na pelkkä kasvu?

Kolumni: Välitä lem­mi­kis­tä­si ja kerää koi­ran­ka­kat kadulta

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Ve­rot­ta­ja lin­ja­si: Hä­vik­ki­ruoan myynti on ar­von­li­sä­ve­rol­lis­ta toi­min­taa myös hy­vän­te­ke­väi­syys­tar­koi­tuk­ses­sa - Kirkon ul­ko­maan­avun hä­vik­ki­ruo­ka­kaup­pa sulkee ovensa

Suomen ainoa hävikkiruoan vähittäismyyntipaikka Helsingissä kauppakeskus Redissä sulkee ovensa verottajan päätöksen takia.

Kirkon ulkomaanavun pyörittämä WeFood on myynyt lahjoituksena saatua hävikkiruokaa myymälässään vuodesta 2018. Vapaaehtoisvoimin ylläpidetyn myymälän myyntituotot on ohjattu Kirkon ulkomaanavun projekteihin.

KUA:n mukaan lahjoituselintarvikkeisiin lisättävä neljäntoista prosentin arvonlisävero nostaisi vähittäismyyntihintoja niin paljon, että jo nyt erittäin pieni voittomarginaali muuttuisi miinusmerkkiseksi.

Verottajan päätöksellä arvonlisäverovelvollisuus koskee nyt koko liiketoimintaa, kaupan liiketilastaan maksamaa vuokraa myöten.

Näin ollen kassa tyhjenisi kohonneisiin kuluihin samalla kun liikevaihto kutistuisi nousseiden hintojen myötä.

Kaupoissa myydään "viimeisen päiväyksen" elintarvikkeita tarkoituksena välttää hävikkiä. Kuluttaja maksaa myös niistä 14 prosentin arvonlisäveron. Arkistokuva.
Kaupoissa myydään "viimeisen päiväyksen" elintarvikkeita tarkoituksena välttää hävikkiä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.