Lapsiperheet: Tervola maksaa Lapin muh­kein­ta vau­va­ra­haa, neljä lap­pi­lais­kun­taa ko­sis­ke­lee lap­si­per­hei­tä mak­sut­to­mal­la päi­vä­hoi­dol­la

Kolumni: Timo Soini ki­roai­si myös vihreän siir­ty­män

Asuntolainat: Nyt voit katsoa ajan­ta­sai­set eu­ri­bor-ko­rot Lapin Kansan netistä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Ve­rot­ta­ja lin­ja­si: Hä­vik­ki­ruoan myynti on ar­von­li­sä­ve­rol­lis­ta toi­min­taa myös hy­vän­te­ke­väi­syys­tar­koi­tuk­ses­sa - Kirkon ul­ko­maan­avun hä­vik­ki­ruo­ka­kaup­pa sulkee ovensa

Suomen ainoa hävikkiruoan vähittäismyyntipaikka Helsingissä kauppakeskus Redissä sulkee ovensa verottajan päätöksen takia.

Kirkon ulkomaanavun pyörittämä WeFood on myynyt lahjoituksena saatua hävikkiruokaa myymälässään vuodesta 2018. Vapaaehtoisvoimin ylläpidetyn myymälän myyntituotot on ohjattu Kirkon ulkomaanavun projekteihin.

KUA:n mukaan lahjoituselintarvikkeisiin lisättävä neljäntoista prosentin arvonlisävero nostaisi vähittäismyyntihintoja niin paljon, että jo nyt erittäin pieni voittomarginaali muuttuisi miinusmerkkiseksi.

Verottajan päätöksellä arvonlisäverovelvollisuus koskee nyt koko liiketoimintaa, kaupan liiketilastaan maksamaa vuokraa myöten.

Näin ollen kassa tyhjenisi kohonneisiin kuluihin samalla kun liikevaihto kutistuisi nousseiden hintojen myötä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.