Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi edes kam­pan­joi­da, kun edus­kun­ta­paik­ka vaatisi ih­met­tä? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Kysely: Oletko kokenut tai to­dis­ta­nut häi­rin­tää ur­hei­lus­sa?

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Pääkirjoitus
Tilaajille

Ve­ro­hal­lin­non päätös poistaa 4 500 suu­ri­tu­loi­sen ve­ro­tie­dot säh­köi­sil­tä lis­toil­ta on väärä

Verohallinto antaa vuosittain marraskuun alussa tiedotusvälineiden käyttöön listan ihmisistä, jotka ovat ansainneet yli 100 000 euroa. Tänä vuonna medialle tarjottavista verotiedoista puuttuu yli 4 500 nimeä eli yli kuusi prosenttia sinne tulotasonsa mukaan kuuluvista. Monet suurituloiset ovat kieltäneet verotietojensa julkistamisen listauksen yhteydessä EU:n tietosuoja-asetuksen vastustusoikeuteen vedoten.

Verotiedot eivät ole salaisia ja ne saa verottajalta erikseen pyytäen. Listauksen ulkopuolelle jääneiden tiedot ovat suuritöisesti esiin kaivettavissa ja iso osa jää väistämättä pimentoon. Siten nyt kerrottava kuva suurituloisimpien suomalaisten tuloista ja veroista vuodelta 2019 on epätarkka eikä vastaa tavoitetta totuudellisesta tiedonvälityksestä.

Tämän vuoksi Lapin Kansan lisäksi 19 suomalaista maakunta- ja paikallislehteä pidättäytyy laajasta verotietojen julkaisemisesta kattavien listausten ja hakuominaisuuksin varustettujen verokoneiden muodossa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.