Hotellihanke: Inarin val­tuus­to torp­pa­si tois­ta­mi­seen luk­sus­ho­tel­lin ra­ken­ta­mi­sen Ina­ri­jär­ven rantaan

Pääkirjoitus: Pakko on hyvä kan­nus­tin hy­vin­voin­ti­alueil­le

Lapin Kansa live: Arctic Volley ja Pölkky Kuusamo koh­taa­vat har­joi­tus­ot­te­lus­sa kello 18

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Ve­nä­läis­me­dia: Wag­ner-jouk­ko­jen johtaja Pri­go­zhi­nin nimi on maahan syök­sy­neen koneen mat­kus­ta­ja­lis­tal­la

Koneturmassa Venäjällä on kuollut kymmenen ihmistä.

Moskova
Uutistoimisto AFP kertoi aiemmin, että Prigozhin olisi ollut koneen matkustajien joukossa, mutta täsmensi sittemmin, että tämän nimi oli koneen matkustajalistalla. Vielä ei ole siis vahvistettu, että Wagner-johtaja olisi kuollut.
Uutistoimisto AFP kertoi aiemmin, että Prigozhin olisi ollut koneen matkustajien joukossa, mutta täsmensi sittemmin, että tämän nimi oli koneen matkustajalistalla. Vielä ei ole siis vahvistettu, että Wagner-johtaja olisi kuollut.
Kuva: SERGEI ILNITSKY / POOL

Venäläisen Wagner-palkkasotilasyhtiön johtaja Jevgeni Prigozhin näytti keskiviikkona saaneen sen kohtalon, mitä monet olivat jo pitkään ounastelleet. Venäjän valtiollinen media uutisoi, että Prigozhin olisi mahdollisesti kuollut lento-onnettomuudessa Moskovan lähellä.

Yksityiskone, jonka matkustajalistalla oli Prigozhinin nimi, syöksyi uutistoimisto Tassin mukaan maahan lähellä Kutshenkinon kylää Tverin alueella Moskovan tuntumassa. Kone oli matkalla Moskovasta Pietariin.

Koneessa oli uutistoimiston mukaan seitsemän matkustajaa ja kolme miehistöön kuuluvaa.

Wagner kertoi turman jälkeen, ettei ole täysin varmaa, oliko Prigozhin koneessa. Wagner kertoi Telegram-kanavallaan, että vaikka monet kertovat Prigozhinin kuolleen, hän saattoi olla toisessa koneessa, joka kääntyi takaisin lentokentälle.

Uutistoimisto Ria Novostin mukaan turmapaikalta olisi löydetty kahdeksan ruumista. Venäjän ilmailuviranomaiset ovat aloittaneet tutkinnan onnettomuudesta.

Prigozhinin olinpaikka epäselvä

Prigozhinin olinpaikka on ollut epävarma siitä lähtien, kun Prigozhinin johtamat Wagner-joukot aloittivat kapinan Venäjän asevoimia vastaan kesäkuun 23. päivänä.

Palkkasoturiyhtiö Wagnerin joukot pääsivät etenemään kesäkuun lopulla etelän suunnasta vain noin 200 kilometrin päähän Moskovasta, mutta sitten Prigozhin määräsi keskeyttämään kapinamarssin.

Kreml ja Prigozhin pääsivät tuolloin ainakin julkisuudessa sopimukseen, vaikka Venäjän presidentti Vladimir Putin oli aiemmin ehtinyt jo julistaa Prigozhinin ja Wagnerin syyllistyneen maanpetokseen.

Wagner-joukot ovat sotineet muun muassa Ukrainassa. Joukot ovat aktiivisia myös eri Afrikan maissa.

USA: Prigozhinin mahdollinen kuolema ei olisi yllätys

Yhdysvaltojen mukaan Wagner-palkkasotilasyhtiön johtajan Jevgeni Prigozhinin mahdollinen kuolema ei olisi yllätys.

Yhdysvaltojen kansallisen turvallisuusneuvoston edustajan mukaan tämä johtuu siitä, että hän ei ollut enää yhteistyössä Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa.

Ukrainan mukaan taas koneen maahansyöksy on signaali Putinilta Venäjän eliitille.

Venäläismedian mukaan Prigozhinin nimi on tänään maahan syöksyneen Moskovasta Pietariin matkalla olleen yksityiskoneen matkustajalistalla. Koneessa oli seitsemän matkustajaa ja kolme miehistöön kuuluvaa.

Wagner ei ole vahvistanut Prigozhinin kuolemaa.

Uutista päivitetty 23.8. klo 22.28.