Venäjä sulkee rajat kuu­dek­si vii­kok­si ko­ro­na­vi­rus­pan­de­mian takia

Tiedossa olevien tartuntojen määrä kasvoi puolella vuorokaudessa.

Ambulanssi kuljetti maanantaina potilaan sairaalaan Moskovassa.
Ambulanssi kuljetti maanantaina potilaan sairaalaan Moskovassa.
Kuva: SERGEI ILNITSKY

Venäjä sulkee rajansa keskiviikon vastaisena yönä 1. toukokuuta saakka, kertoi Reuters. Kuusi viikkoa kestävä rajoitus ei koske venäläisiä, diplomaatteja, läpikulkumatkustajia tai ulkomaalaisia, joilla on oleskelulupa Venäjälle.

Venäjä tekee poikkeuksen myös niiden matkailijoiden kohdalla, jotka tulevat Venäjälle perheenjäsenen kuoleman takia.

Viranomaiset yrittävät hillitä viruksen leviämistä myös sulkemalla valtionkoulut, julkiset palvelut ja rajoittamalla kokoontumisia Moskovassa.

Yli 50 hengen kokoontumiset on kielletty 10. huhtikuuta saakka, sanoi kaupungin pormestari Sergei Sobyanin.

Venäjän virallinen koronavirustartuntamäärä on alhainen, 93 tapausta. Luku kasvoi vuorokaudessa noin puolella. Kuolonuhreista ei ole raportoitu.

Myös kaikki urheilutapahtumat on toistaiseksi peruttu. Kaikki Euroopasta ja Yhdysvalloista Venäjälle matkustavat joutuvat 14 päivän karanteeniin.

Valko-Venäjän raja myös kiinni

Venäjän rajasulku koskee myös Armenian- ja Valko-Venäjän-rajaa. Valko-Venäjän presidentti Alexander Lukashenko syytti Venäjää ylireagoinnista.

Myös Ukraina ilmoitti maanantaina julkisten palveluiden sulkeutumisesta. Julkinen liikenne pysähtyy keskiviikkona. Kaupunkien välinen liikenne jatkuu, mutta kyydissä voi olla kerralla korkeintaan kymmenen tai kaksikymmentä matkustajaa riippuen ajoneuvon koosta.

Venäjän pääministeri Mihail Mishustin ilmoitti maanantaina neljän miljardin dollarin elvytyspaketista, jolla yritetään torjua viruksen aiheuttamia taloudellisia vahinkoja.