Kolumni: Kie­li­muu­ri ui­ma­hal­lis­sa ja muita arkisia koh­taa­mi­sia tu­ris­ti­kau­pun­gis­sa

Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

Lukijalta
Mielipidekirjoitus

Venäjä haluaa val­loit­taa

Jaakko Ylitalo julistaa jälleen (LK 27.11.) itäisen naapurimme ihanuutta. Lavrovin ajatusmaailman mukaisesti hän uskoo, ettei Putinilla ole koskaan ollut valloitusaikeita.

Ylitaloon on uponnut Kremlin satu, että Suomi on ilkeä ja vihamielinen naapuri kun ei suostu leikkimään Putinin mukana tinasotilailla Ukrainassa. hänen “filosofiassa” venäläisnuorukainen on vain tinasotilas, joka kaaduttuaan voidaan sulattaa ja valaa uudeksi, entistä ehommaksi suuren isänmaan “neuvostosankariksi”. Missä ihmisyys?

Ylitalo uskoo, että Putin hyvää hyvyyttään halusi lopettaa separatistimaakuntien sodan. Se on paksua umpikalloisuutta. Itämeren laivasto perustettiin Pietarin suojaksi. Vainoharhainen ideologia näkee joka puolella vain uhkakuvia.

Venäjä on ikuisesti halunnut valloittaa ja alistaa naapureitaan. Myös Kremlin puheissa on vilahdellut ajatus Suomesta Venäjän suuriruhtinaskuntana, kuten oli vanhaan, hyvään aikaan. Ei taida toteutua!

On kiistattomasti osoitettu, että Kremlin kopla on erityisen ansioitunut hoitamaan hankalat kansalaiset pois silmistä, pois mielestä. Keinoja siihen ovat korkealta putoamiset, vääränlaisen teen juonti tai jopa shamaanin syöttämät sammakot. Nämä kaikki faktat Ylitalo on sulkenut mielestään jo 20 vuotta. Voiko Kremlin palvontaa enää häpeällisemmin osoittaa?