Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

Kolumni: Totuus odottaa yhä ker­to­jaan­sa

Veera Ki­vi­rin­ta ei pys­ty­nyt EM-fi­naa­lis­sa ei­li­seen uin­ti­vauh­tiin­sa ja si­joit­tui vii­den­nek­si

Rooma

Veera Kivirinta sijoittui viidenneksi Rooman EM-uintien 50 metrin rintauintifinaalissa. Kivirinta ui naisten finaalissa ajan 30,86. Ajallisesti Kivirinnan tulokset heikkenivät, sillä eilen hän ylsi välierissä aikaan 30,77 ja alkuerissä 30,34:ään.

Pitkän radan Euroopan mestaruuteen ui Liettuan kestomenestyjä Ruta Meilutyte ajalla 29,59. Toiseksi ylsi Italian Benedetta Pilato ajalla 29,71 ja kolmanneksi Britannian Imogen Clark ajalla 30,31. Alkuerien vauhdillaan Kivirinta olisi ollut hyvin lähellä pronssimitalia.

Kivirinta oli myös alkuerissä ja välierissä viidenneksi nopein. Keskiviikko on Rooman EM-kisojen ratauintien päätöspäivä, ja Suomen ainoaksi mitaliksi jäi Matti Mattssonin miesten 200 metrin rintauinnin hopea. Olli Kokko oli miesten 50 metrin rintauinnin finaalissa viides.

– Pintautumisessa ja liu'ussa tunsin, että nyt jokin meni ihan vihkoon. Yritin loppuun asti maltilla, Kivirinta sanoi Ylen tv-haastattelussa.

Alkuerien aika oli Kivirinnan ennätys.

– Onneksi ennätys tuli alkuerissä, niin mietin, ettei ole mitään hävittävää. Totta kai olisi ollut kiva uida lähelle sitä, mitä eilen aamulla oli. Sehän oli aivan sairas se eilinen uintini, siitä kymppi, Kivirinta hehkutti.