Saamelaiskäräjävaalit: Ään­ten­las­ken­ta on alkanut – en­sim­mäi­set epä­vi­ral­li­set tu­lok­set il­moi­te­taan tiis­tai­aa­mu­na

Tietomurto: Satojen Lapin hy­vin­voin­ti­alueen asiak­kai­den tietoja on saat­ta­nut joutua vääriin käsiin – koskee in­kon­ti­nens­si- ja dia­be­tes­tuot­tei­den ko­tiin­kul­je­tus­pal­ve­lun asiak­kai­ta

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Väy­ry­nen suuntaa Brys­se­lis­tä Suomeen ja ensi vuoden edus­kun­ta­vaa­lei­hin – Vuokko Väy­ry­nen mie­lis­sään ko­tiin­pa­luus­ta

Valitsijayhdistyksen ehdokas pitää vaalitulosta pettymyksenä Suomen kansalle.

Paavo Väyrysen olisi voinut kuvitella olevan maansa myynyt mies sunnuntai-iltana. Pitkin presidentinvaalikampanjaa hän vakuutteli julkisuudessa, että toinen kierros tulee ja hän on mukana, eivätkä galluptulokset uskoa heiluttaneet.

Väyrynen jäi neljännelle sijalle noin kuuden prosentin äänisaaliilla. Vaikka toisesta kierroksesta jäätiin kauas eikä Väyrynen hätyytellyt Pekka Haaviston (vihr.) kakkossijaa, valitsijayhdistyksen ehdokas piti omaa tulostaan loistavana.

–  Teimme onnistuneen kampanjan pienellä porukalla ja talkoilla, kun muilla ehdokkailla oli puolueen tuki ja miljoonarahoitus.

Väyrynen huomautti, että vaikkei itse suostunut uskomaan kyselytuloksia, Niinistön valinta oli ennalta nähtävissä.

–  Tulos on pettymys Suomelle muttei itselleni. Toinen kierros olisi tarvittu, sillä maan ylin johto kaipaa muutoksia.

Kolmesti keskustan presidenttiehdokkaana ollut Väyrynen oli tällä kertaa valitsijayhdistyksen ehdokas. Hän päihitti äänissä keskustan ehdokkaan Matti Vanhasen, jonka äänipotti jäi noin neljään prosenttiin.

Vanhasen tulosta Väyrynen ei kommentoi eikä vertaile. Häntä kuitenkin kiinnostaisi keskustella puolueen nykyjohdon kanssa.

–  Kahteen vuoteen eivät ole halunneet kanssani jutella.

Puoliso mielissään kotiinpaluusta

Vielä Väyrynen ei mieti, asettuuko hän taas ehdolle seuraavissa presidentinvaaleissa. Seuraavat askeleet ovat selvät: kevätkauden aikana Väyrynen palaa lupauksensa mukaisesti Suomen eduskuntaan ja alkaa valmistautua ensi vuoden eduskuntavaaleihin perustamansa kansalaispuolueen ehdokkaana.

Paluu kotikonnuille on mieluinen päätös Väyrysen puolisolle Vuokko Väyryselle. Vaikka molemmat ovat kokeneita vaalikonkareita, myös kumppania jännittää jokainen ääntenlaskenta yhtä paljon.

Lähestyvät eduskuntavaalit ovat kuitenkin Vuokko Väyrysen mielestä kevyempi urakka kuin presidentinvaalit.

–  Eduskuntavaaleissa kampanjointia ei tarvitse tehdä koko maassa, vaan oma vaalipiiri riittää.