Asuminen: Ro­va­nie­men Lai­naan­ran­nas­ta tulee entistä vih­reäm­pi – kau­pun­ki aloit­taa Ke­mi­joen rannan uu­dis­ta­mi­sen ensi kesänä

Sote-uudistus: Hy­vin­voin­ti­alue val­mis­tau­tuu pur­ka­maan Me­hi­läis-ul­kois­tuk­sen – sel­vi­tys­tä pan­ta­taan jul­ki­suu­del­ta

Pääkirjoitus: KOK:n vä­läyt­tä­mä ve­nä­läis­ur­hei­li­joi­den paluu kan­sain­vä­li­siin ki­soi­hin on luo­ka­ton ehdotus

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Vas­tuul­lis­ta met­sä­kaup­paa

Metsätilakauppaa on käyty 2022 aikana hienoisesti nousevin hinnoin, vaikka loppuvuotta kohden kauppa tuntuu hieman rauhoittuneen. Metsätilojen ostajat virittelevät parhaillaan mittareita tulevaa metsätilakauppavuotta varten, joka on aivan ovella.

Metsätilan välittäjät valmistautuvat  myös tulevaan metsätilakauppavuoteen, jotta vuodenvaihteessa on tarjota ostajille hyvätuottoisia metsäsijoituskohteita. Metsätilan suoramyyntiä kannattaa metsätilan myyjän aina välttää, koska sillä myyjä tekee isommissa metsätiloissa helposti yli 50 000 euron tappiot, koska ei saa oikeaa markkinahintaa.

Metsäsijoitustoiminta on pitkäjänteistä toimintaa. Markkina on luonut edellytyksiä sille, että metsätiloja ostetaan halvalla suoraan ja myydään muutaman kuukauden päästä eteenpäin kymmeniä tuhansia euroja kalliimmalla. Metsätilan myyjät ja rehdisti toimivat ostajat ansaitsevat toimivat metsätilamarkkinat, joten suoramyynti kannattaa unohtaa.

Metsäkiinteistönvälittäjän tehtävä on yksityiskohtaisten myyntitietojen ja -ehtojen tekemisen, metsätilan markkinoinnin sekä vastuuasioiden hoitamisen lisäksi varmistaa, että metsätilakauppa tehdään myyjänkin näkökulmasta oikealla markkinahinnalla.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.