Tähtijuttu: Kak­sois­mur­ha toi kyy­ne­leet lau­ta­mie­hen silmiin – min­kä­lais­ta on maal­lik­ko­tuo­ma­ri­na toi­mi­mi­nen?

Rakentaminen: Pel­ko­sen­nie­men koulu val­mis­tuu rii­tai­sis­sa tun­nel­mis­sa – pääu­ra­koit­si­ja: "En kom­men­toi"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Vas­tuul­li­set yri­tyk­set pe­las­ta­vat maail­man

Yritysvastuuta on yrityksen halu toimia johdonmukaisesti arvojensa mukaisesti ottaen laajemman vastuun ihmisistä, ympäristöstä ja toimintansa vaikutuksista kuin mitä laki ja säädökset edellyttävät. Yritysvastuuta ei ole tappiollisen toiminnon jatkaminen. Se olisi yrityksen loppu. Vain taloudellisesti menestyvä yritys voi toimia vastuullisesti. Lain ja säädösten noudattaminen ja verojen maksaminen ei ole yritysvastuuta. Vastuu alkaa vasta valinnoista, jotka ylittävät nämä.

Tutkimukset osoittavat, että vastuullisuuteen eniten ja ensimmäisenä panostaneista suurista globaaleista yrityksistä koottu markkina-arvoindeksi on kehittynyt muuta markkinaa paremmin.

Vastuullisuus voi tuoda suoraa säästöä. Ilmastovastuullisuus ja hiilijalanjäljen pienentäminen pienentävät yrityksen energialaskua, materiaalilaskua ja jätehuollon kustannuksia. Hiilijalanjäljen pienentäminen voi olla hyvin kannattava investointi kustannusten pienentämiseksi yllättävän lyhyellä takaisinmaksuajalla.

Myös kuluttajat ja sidosryhmät arvostavat vastuullisuutta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.