Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

pääkirjoitus: Lapilla on Poh­jo­lan lin­nak­kees­sa tärkeä rooli

Tilaajille

Vas­taa­mon tie­to­mur­ron uh­reil­ta yli sata pyyntöä uudesta hen­ki­lö­tun­nuk­ses­ta – yhtään ano­mus­ta ei ole hy­väk­syt­ty pelkän tie­to­mur­ron pe­rus­teel­la

Psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurron tutkinnanjohtajan Marko Leposen mukaan vielä ei ole selvillä, onko teon takana kotimainen vai monikansallinen toimija. Poliisille on jätetty tapaukseen liittyen lähes 25 000 rikosilmoitusta. Yhtään pyyntöä henkilötunnuksen muuttamisesta ei ole hyväksytty pelkän tietomurron perusteella.

Kymmenien tuhansien Psykoterapiakeskus Vastaamon asiakkaiden henkilö- ja potilastietoja on varastettu tietomurroissa, joita keskusrikospoliisi tutkii parhaillaan.
Kymmenien tuhansien Psykoterapiakeskus Vastaamon asiakkaiden henkilö- ja potilastietoja on varastettu tietomurroissa, joita keskusrikospoliisi tutkii parhaillaan.
Kuva: Arttu Laitala

Hieman yli sata psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurron uhria on pyytänyt henkilötunnuksensa muuttamista Digi- ja väestötietovirastolta (DVV). Yhtään hakemusta ei ole tähän mennessä hyväksytty pelkästään tehdyn tietomurron perusteella. Asiasta kertoo DVV:n rekisteripalvelujen johtaja Jari Taipale.

Hänen mukaansa henkilötunnuksen muuttaminen on vaikeaa, koska se on lähtökohtaisesti tarkoitettu pysyväksi.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi