Kolumni: Las­ten­hoi­ta­jan hymy ei hyydy edes palk­ka­kuo­pas­sa

Kalastus: Lo­hi­ke­sä Tor­nion­joel­la on al­ka­nut: Kasperi Tyni nosti Mat­ka­kos­kel­ta yli 16-ki­loi­sen von­ka­leen – lähetä kuva omasta lo­hi­saa­liis­ta­si

Marjastus: Kesäkuu alkoi, mutta hal­la­kart­ta hohkaa si­ni­se­nä – Miten käy mus­tik­ka- ja hil­la­sa­don?

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Vas­taa­mon pe­rus­ta­jil­la Ville Ta­piol­la ja Nina Ta­piol­la mil­joo­nien pää­oma­tu­lot

Psykoterapiakeskus Vastamon tietokannassa olevat potilastiedot tietomurron kohteena. Ex-toimitusjohtaja irtisanottiin skandaalin keskellä.

Psykoterapiakeskuksen Vastaamon perustajilla miljoonien pääomatulot.
Psykoterapiakeskuksen Vastaamon perustajilla miljoonien pääomatulot.
Kuva: TONI REPO

Psykoterapiakeskuksen Vastaamon irtisanotun toimitusjohtajan Ville Tapion ansiotulot olivat viime vuonna 74 271,40 euroa. Pääomatuloja hänellä oli 3 371 086,57 euroa.

Tapio irtisanottiin tehtävästään laajan tietomurron vuoksi, minkä yhteydessä kymmenien tuhansien terapia-asiakkaiden potilastiedot varastettiin.

Vastaamon hallitus kertoi aiemmin, että ex-toimitusjohtajan epäillään pimittäneen tietoja jo aiemmin tapahtuneesta tietomurrosta.

Vastaamon toisen perustajan Nina Tapion tulot vuonna 2019 olivat 35 567,65 euroa. Pääomatulot olivat 1 267 769,61 euroa.

Nina Tapio on Ville Tapion äiti, ja he ovat perustaneet Vastaamo.fi -verkkopalvelun vuonna 2008.

Vaurastuivat yrityskaupalla

Vastaamon perustajat Ville Tapio ja Nina Tapio vaurastuivat myydessään enemmistön psykoterapiapalveluita tarjoavan Vastaamon osakekannasta.

Myös perheen isä Perttu Tapio kuittasi kaupasta pääomatuloja 1 182 738 euroa ja ansiotuloja 17 652 euroa.

Yrityskauppa tapahtui viime vuonna ja Vastaamon uusi omistaja on pääomasijoitusyhtiö Intera Partners.

Vaikka yrityskaupan lopullista summaa ei ole kerrottu julkisuuteen, pääomatulojen perusteella Tapiot ovat saaneet siitä miljoonatulot.

Vastaamon nykyinen hallituksen puheenjohtaja ja vetovastuun ottanut Tuomas Karhen tulot viime vuonna olivat 147 835 euroa ja pääomatuloja hänellä oli 15 264 euroa.

Tietomurtojen tullessa julki Inter Partnersin tytäryhtiö PTK Midco käynnisti oikeustoimia Tapioita vastaan kevään 2019 yrityskauppaan liittyen.

Kun tiedot yrityksen tietomurrosta tulivat julki, perheen omaisuutta määrättiin takavarikoitavaksi 27. marraskuuta.

Ville Tapion ja Nina Tapion omaisuutta on takavarikossa lähes kymmenen miljoonan euron edestä.

Vastaamo maksoi yhteisöveroja 27 000 euroa

Vastaamo oy on kasvanut useiden vuosien aikana nopeasti. Yrityksen viime vuoden liikevaihto oli 13,9 miljoonaa euroa ja yhteisöveroja yritys maksoi yhteensä 27 000 euroa.

Nopea kasvu on näkynyt myös henkilöstönmäärän kasvuna. Vielä vuonna 2015 Vastaamolla oli 91 työntekijää, mutta viime vuonna työntekijöitä oli jo 260.

Yhtiö on laajentanut nopeasti toimintaansa eri puolelle Suomea. Yhtiön omien tietojen mukaan neljännes terapia-asiakkaista on saanut Kela-tukea.

Juttua on päivitetty yrityksen yhteisöverotiedoilla ja muilla yritystoimintaan liittyvillä tarkemmilla tiedoilla. Myös jutun otsikkoa on päivitetty kello 10.24.