Pääkirjoitus: Kylien ke­hit­tä­mis­sää­tiön al­ku­pääo­mas­ta on tehtävä eri­tyis­ti­lin­tar­kas­tus, to­tuu­den sel­vit­tä­mien on kaik­kien etu

kolumni: Päi­vä­kir­ja: Re­ser­vi­läis­toi­min­ta tuo so­pi­vas­ti jän­ni­tys­tä ta­sai­seen arkeen

Väriä ym­pä­ris­töön – Ro­va­nie­men 3. kau­pun­gin­osan säh­kö­kaa­pit saavat nyt uuden ilmeen

Kaupunginosayhdistys maalaa taidetta alueensa sähkökaappeihin.

Muraalitaideteokset tuovat väriä kaupungin yleisilmeeseen.
Muraalitaideteokset tuovat väriä kaupungin yleisilmeeseen.
Kuva: Petra Danya

Rovaniemen 3. kaupunginosan asukasyhdistys on aloittanut sähkökaappien maalausprojektin osana Rovaniemen kaupunkikeskustan kehittämishanketta. Ainakin kaksivuotisen projektin tarkoituksena on piristää katukuvaa ja kaupungin yleisilmettä maalaamalla 3. kaupunginosan sähkökaappeihin erinäköisiä taideteoksia.

Sähkökaappien maalaamisesta vastaava yhdistyksen jäsen Elina Holm toivoo, että muutkin kaupunginosat innostuisivat kaupunki-ilmeen piristämisestä.

– Yritämme tällä projektilla saada kaupunginosastamme viihtyisämpää, Holm kertoo.

Mitään suoranaisia rajoitteita sähkökaappien maalamiselle ei ole ollut sen jälkeen, kun sähköyhtiöltä on kysytty lupa maalaamiseen.

– Ainoastaan ulkoseinien varoitusmerkkejä ei saa maalilla peittää, sanoo asukasyhdistyksen puheenjohtaja Timo Lappalainen.

Rovaniemen 3. kaupunginosan asukasyhdistyksellä on suunnitteilla syksylle yhdistyksen 40-vuotisjuhla, jossa tarkoituksena olisi osallistaa kaupunkilaisia mukaan maalausprojektiin.

– Kutsuisimme tähän juhlaan avoimesti vieraita maalaamaan Korkalovaaran pallokentällä sijaitsevaa sähkökaappia, Holm toteaa.

Tällä hetkellä valmiina on kaksi sähkökaappia. Holm kertoo ottavansa vastaan kaupunkilaisilta erilaisista maalausprojekteista yli jääneitä ja käyttökelpoisia maaleja.

– Kaikki vesiohenteiset maalit käyvät. Niitä voi toimittaa minulle kotiin Palkisentie 7:ään, Holm vinkkaa.