Kalastus: Lo­hi­ke­sä Tor­nion­joel­la on alkanut – oletko saanut von­ka­leen, lähetä meille kuva

Katso kuvat: Suur­har­joi­tuk­set toivat Lappiin uusien liit­to­lais­ten tais­te­li­joi­ta

Ylioppilaat: Katso tästä Lapin lu­kioi­den val­ko­la­kin saajat

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

"Vanha nor­maa­li" oli sii­vit­tää Unkarin jät­ti­yl­lä­tyk­seen EM-ki­sois­sa – Ro­nal­dol­le kaksi EM-en­nä­tys­tä

Budapest
Cristiano Ronaldo iski Portugalille kaksi maalia viimeisen 10 minuutin aikana.
Cristiano Ronaldo iski Portugalille kaksi maalia viimeisen 10 minuutin aikana.
Kuva: Bernadett Szabo / POOL

Jalkapallomaailman "uudeksi normaaliksi" viime kesästä lähtien juurtuneesta tyhjille katsomoille pelaamisesta ei ollut tietoakaan, kun Unkari avasi EM-lopputurnauksen Budapestissa. Yli 60 000 kotikannattajan "vanha normaali" siivitti Puskas Arenalla Unkarin taistelemaan jopa voitosta Portugalia vastaan, mutta isäntäjoukkue joutui lopulta taipumaan 0–3.

Portugali hallitsi ottelussa pelivälinettä 65 prosenttia pelistä, mutta maalinteko oli hallitseville Euroopan mestareille pitkään vaikeaa. Ensimmäisenä pallon saikin maaliin Unkari, mutta Szabolcs Schönin maali 80. minuutilla hylättiin paitsiona.

Kotiyleisön hurmoksen hiljensi 84. minuutilla Raphael Guerreiro. Guerreiro ei viitsinyt edes tuulettaa onnekasta maaliaan, kun laukaus kimposi Unkarin puolustajasta madellen vasempaan alakulmaan.

Viidennet EM-kisansa aloittaneelle Cristiano Ronaldolle EM-ottelu oli 22:s, mikä on EM-historian uusi ennätys. 86. minuutilla Ronaldo siirtyi myös EM-kisojen kaikkien aikojen maalipörssin kärkeen, kun tähtipelaaja upotti rangaistuspotkun ohi hienon ottelun pelanneen Peter Gulacsin. Maali oli Ronaldolle EM-historian kymmenes. Lisäajalla Ronaldo osui vielä toistamiseen.