Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 6. päivän luukku tästä

Tähtijuttu: De­mo­met­sät kas­va­vat kai­vat­tua tietoa – Ro­va­nie­mel­le pe­rus­tet­tu­ja alueita aiotaan tutkia seu­raa­vat sata vuotta

Itsenäisyyspäivä: Suomi juhlii tänään 105-vuo­tis­ta it­se­näi­syyt­tään – Lapin Kansa seuraa juhlia paikan päällä

Mainos: Lapin Kansan joulutarjous: Lapin Kansa Digi + Lehti 2 kk vain 49,90 euroa, tilaa tästä!

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Van­git­se­vat vaa­ti­muk­set kah­lit­se­vat

“Tytöt kuuluvat keittiöön!” “Kynsilakka ja meikit eivät kuulu pojille, ne ovat tyttöjen juttuja!” Olen lähes varma, että olet kuullut jonkun sanovan näin tai ehkä itse olet sanonut jollekulle jotain vastaavaa.

Nykyaikanakin sukupuoliroolit ovat perinteisiä, vanhanaikaisia. Jos joku käyttäytyy odotusten vastaisesti, leimataan hänet helposti oudoksi friikiksi, jätetään ulkopuoliseksi tai sanotaan homoksi. Tyttöjen täytyy olla nättejä, harmittomia ja hiljaisia, poikien rohkeita, vahvoja ja voittamattomia lihaskimppuja.

Maailmassa on liikaa ihmisiä, jotka haluaisivat pukeutua eri tavoin, mutta he eivät uskalla. Maailmassa on liikaa ihmisiä, jotka eivät kouluttaudu haluamalleen unelma-alalle, kun eivät rohkene. Syynä ovat kahlitsevat odotukset ja vaatimukset.

Onneksi on myös ihmisiä, jotka uskaltavat pukeutua erilaisiin vaatteisiin, käyttää meikkiä, kouluttautua haluamalleen alalle ja uskoa itseensä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.