Kolumni: Las­ten­hoi­ta­jan hymy ei hyydy edes palk­ka­kuo­pas­sa

Kalastus: Lo­hi­ke­sä Tor­nion­joel­la on al­ka­nut: Kasperi Tyni nosti Mat­ka­kos­kel­ta yli 16-ki­loi­sen von­ka­leen – lähetä kuva omasta lo­hi­saa­liis­ta­si

Marjastus: Kesäkuu alkoi, mutta hal­la­kart­ta hohkaa si­ni­se­nä – Miten käy mus­tik­ka- ja hil­la­sa­don?

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Valtter Vir­ta­nen luis­te­lee EM-va­paa­oh­jel­maan 20. sijalta – Ve­nä­jäl­lä kol­mois­joh­to ly­hyt­oh­jel­man jälkeen

Ennätyspisteet Tallinnassa lämmittivät suomalaista: "Oli hyvä fiilis."

Tallinna/Helsinki
Valtter Virtanen pääsi mukaan vapaaohjelmaan.
Valtter Virtanen pääsi mukaan vapaaohjelmaan.
Kuva: TOMS KALNINS

Suomen Valtter Virtanen keräsi keskiviikkona Tallinnassa taitoluistelun EM-kisojen lyhytohjelmassa ennätyksekseen 67,34 pistettä, joten hänet nähdään perjantaina miesten vapaaohjelmassa. Virtanen oli lyhytohjelman 20:s, kun vapaaohjelmaan kelpuutettiin 24 parasta luistelijaa.

Lyhytohjelman ykkönen oli 99,76 pistettä kerännyt Venäjän Andrei Mozalev. Venäjällä on ennen vapaaohjelmaa kolmoisjohto, sillä lyhytohjelmassa toinen oli Mark Kondratjuk pistein 99,06 ja kolmas Jevgeni Semenenko lukemin 99,04.

Kahdeksansissa EM-kisoissaan luistelevan 34-vuotiaan Virtasen paras sijoitus EM-kilpailuissa on 18. sija vuodelta 2015. Tallinnan EM-jäällä hän taituroi lyhytohjelmassa kansainväliset ennätyspisteensä.

Suomalainen teki laadukasta jälkeä ja keräsi tuomaristolta plussaa kaikista elementeistään. Onnistuneiden hyppyjen ohella askelsarja ja kaksi kolmesta piruetista arvioitiin korkeimmalle eli nelostasolle.

Vain yhdistelmäpiruetti, joka oli ohjelman viimeinen elementti, jäi vaikeustasolle kaksi. Liian hitaasti pyörinyt piruetti aiheutti ajanylityksen, josta sääntöjen mukaisesti sakotettiin yksi piste.

– Olen tosi tyytyväinen. Oli hyvä fiilis, kroppa toimi ja mieli oli siellä, missä pitikin, Virtanen totesi huojentuneena tiedotteessa.

Vapaaohjelmassa haussa MM-paikka

Korjattavaakin Virtanen löysi.

– Pieni varovaisuus aiheutti sen, että yhdistelmäpiruetin ensimmäinen asento lähti pyörimään huonosti, en saanut sitä keskiöityä kunnolla ja se vaikutti koko elementtiin.

Perjantain finaalipaikka vapaaohjelmassa miellytti Alina Mayer-Virtasen ja Michael Huthin valmentamaa luistelijaa.

– Vappikset ovat sujuneet harjoituksissa virheettömästi. Jos saan tehtyä samanlaisen suorituksen, voin saavuttaa MM-kisoihin tarvittavan pisterajan, Valtter Virtanen summasi.

Kansainvälisen luisteluliiton ISU:n asettama vapaaohjelman teknisten pisteiden minimiraja MM-kisoihin on miehillä 64.